В последните месеци бяхме подложени на безпрецедентен натиск и оклеветяване

...
В последните месеци бяхме подложени на безпрецедентен натиск и оклеветяване
Коментари Харесай

Строителите: Ако президентът и БСП имат доказателства, че крадем и строим некачествено, да ги извадят

В последните месеци бяхме подложени на невиждан напън и очерняне у нас, а и в цяла Европа. Тези хора, със своите приказки стъпиха върху бъдещето на 250 000 служащи от строителния отрасъл.

Това сподели на специфичен брифинг в Министерски съвет инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен шеф на Камарата на строителите в България, след извършена среща с премиера Бойко Борисов. "Днес е един от сложните дни за българските строители. Вместо да сме на обектите, ние излязохме на улицата с машините, с цел да кажем, че по този начин повече не може. Тук изказахме през днешния ден нашата признателност към Министерски съвет за полаганите старания за непоклатимост в бранша и постоянните заплащания. От другата страна чуваме единствено, че асфалтът не се яде, че санирането не коства. Това са думи, които уронват престижа на всички строители. Асфалтът храни ужасно доста. Санираните здания дават топлота и уют на хиляди хора ", съобщи още инж. Мазнев.

"Тези безпочвени говорения, че с отпуснатите европейски пари се строи некачствено, унищожават освен бранша, само че и държавността. Днес казахме на премиера да не се поддава на политически напън. В България би трябвало да останат експерти, само че с тези приказки и това неконтролируемо нападане на бранша, нищо чудно да не останат строители в България. Ясно е, че от време на време позволяваме неточности, само че ги отчитаме и се учим от тях. Ццелта ни е да работим оптимално качествено, да има ред и закони в сектора. Елате при нас, поговорете, ще се разберем. Ние търсим поддръжката на цялото общество. Ние сме хора, които градим, а не разрушавам ", безапелационен бе той.

"Нека всички, които изричат тези безпочвени приказки, да имат първо доказателства и тогава да ни упрекват, че крадем, а не в този момент лицемерно да изясняват, че ни пазят. Президентът сподели, че работим скъпо и некачествено. Ако има доказателства, да ги извади. По-евтино от българското строителство няма в цяла Европа. И тук не приказвам единствено за автомагистралите. Трябва да се спре с това политическо говорене ", приключи инж. Мазнев.

"Трябва да подкрепим стоителите и ние го вършим. постоянно сме били правилни в връзките си с тях ", съобщи от своя страна районният министър Петя Аврамова. "Добрите строители би трябвало да останат в България. Ние от министерството не политизираме и в никакъв случай няма да политизираме този развой. Деклрарираме цялостната си поддръжка за родните строители ", безапелационна бе тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР