В последните години Русия неколкократно въведе различни ограничения, свързани с

...
В последните години Русия неколкократно въведе различни ограничения, свързани с
Коментари Харесай

Русия може да забрани алкохола през уикенда

В последните години Русия неколкократно вкара разнообразни ограничавания, свързани с потреблението на алкохола и цигарите. И в този момент напът е ограниченията в тази посока да се засилят.

Поради проблемите, свързани със злоупотребата с алкохол в страната, управляващите обмислят въвеждането на спомагателни ограничавания на продажбата на такива артикули в неработни дни от седмицата, написа РИА-Новости.

Забраната може да е част от бъдещата тактика за образуване на здравословен метод на живот, която се създава от съветското министерство на опазването на здравето, съобщи БГНЕС.

Идеята е препоръчана от съветския държавен научно-изследователски център по профилактична медицина. Експертите от него считат, че подхванатите до момента ограничения са неефективни.

Според федералния закон продажбата на алкохол в Русия е неразрешена сред 23 часа и 8 сутринта. Местните управляващи обаче имат право да вкарат спомагателни ограничавания.

Така да вземем за пример, в Санкт Петербург спиртни питиета е позволено да се купуват от 12 до 22 часа, а в Чечения това е разрешено единствено от 8 до 10 часа сутринта. В Уляновска област съществува възбрана за продажба на алкохол в почивните дни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР