В последните дни много българи получиха телефонни обаждания от непозната

...
В последните дни много българи получиха телефонни обаждания от непозната
Коментари Харесай

Хиляди българи получиха обаждания за мнима покупка

В последните дни доста българи получиха телефонни позвънявания от непозната жена, представяща се за Наталия. Обикновено тя им задава въпроса от къде са.

Какво се крие зад мистериозното позвъняване – маркетингова цел или машинация? Темата в „ Здравей, България ” разяснява някогашният шеф на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП Явор Колев.
 
„ Това е чатбот, който има за цел да събере дейни телефонни номера на консуматори от град София с маркетингова цел ”, безапелационен е специалистът. По думите му поръчението може да идва от компания, само че и от политическа партия, поради настъпващите локални избори.

Как мамят хора с вложения в криптовалути

Колев е безапелационен, че сходен акт е легален и заветното „ Да ” не може да бъде употребявано злонамерено като удостоверение на разнообразни интервенции.
 istock istock
Експертът по киберсигурност обаче предложи никога да не предоставяме персонална информация при сходни позвънявания. „ С навлизането на изкуствения разсъдък ще има повече такива офанзиви. За това предизвестява Европол. Ще бъдат усложнени хакерските атаки ”, акцентира Явор Колев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР