В последните 24 часа не спират спекулациите за това дали

...
В последните 24 часа не спират спекулациите за това дали
Коментари Харесай

Ще мобилизират ли национала Йоан Стоянов във войната? Обяви решението публично

В последните 24 часа не стопират спекулациите за това дали футболният национал на България Йоан Стоянов може да бъде мобилизиран в израелската войска. На играча не бе разрешено да се качи на самолета и да се изтегля у нас по неотложност. Очакваше се със съдействието на външно министерство и БФС полузащитникът да се завърне тук, където да се причисли към лагера на националите. Вместо това се оказа, че поради двойното си поданство Йоан е спрян от военните.
По последни информации Йони няма да става боец, макар че живее в страната от двегодишен и има двойно поданство. Причината за това е неговият диабет. Пред bTV той удостовери, че е в сигурност. „ Аз съм диабетик от 2017 година. Затова и няма да бъда мобилизиран. Все още не знам по кое време ще се прибера в България. Към момента всичко е наред с мен “, изясни Стоянов.
От няколко дни 22-годишният футболист продължава да бъде блокиран в хотел в Тел Авив. Самият той е добре и в сигурност за момента. Стоянов разгласява в инстаграма си няколко видеоклипа от военната конюнктура в страната. Играчът бе извикан от селекционера Младен Кръстаич за европейската подготовка с Литва в събота и другарската среща с Албания няколко дни по-късно. Вместо това Йоан може да хване автомата, защото от 2-годишен живее в размирната страна и има израелско поданство.
„ Знаете какво е ситуацията в Израел. Йони е извикан за националния тим на България и би трябвало да се яви. Ако там към този момент военните го спрат и му кажат, че би трябвало да се активизира, към този момент е друго. Това си е въпрос на страната “, изясни пред Спортлийв футболният треньор Емил Велев-Кокала, който е непосредствен до фамилията на футболиста.
„ В Израел има опция до 45-годишна възраст да ги викнат в ресурс. Задължително е “, обясни още Кокала.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР