В последните 10 дни, въпреки че дневно се правят между

...
В последните 10 дни, въпреки че дневно се правят между
Коментари Харесай

Атанас Мангъров: Естествено придобитият имунитет е много по-мощен от изкуствения

В последните 10 дни, макар че на ден се вършат сред 12 000 и 16 000 теста, делът на новооткритите случаи на COVID-19 твърдо се задържа под 1%, уточни доцент Мангъров и означи, че това не се дължи на имунизацията. Според него фактът, че абсолютният брой на случаите понижава и че тяхното процентно съответствие по отношение на направените проби също остава доста ниско, демонстрира, че може би забележителна част от популацията на страната се е срещала с вируса и има имунен отговор.

" Каква част обаче от популацията се е срещала с вируса и има имунен отговор, ние не желаеме да научим, не поставяме никакви старания в това отношение, продължаваме да вършим дневно по 15 – 16 хиляди проби, с които откриваме, че някои хора, може би в съответния миг отделят вируса, само че не ревизираме каква част от популацията има антитела и е предпазена ", акцентира имунологът. Той уточни, че в 80% от случаите COVID-19 протича безсимптомно и показа, че той самият го карал по този метод. За другия метод, по който се получава имунен отговор - имунизацията, Мангъров посочи, че към този момент у нас с две дози са имунизирани към 700 000 души, което е към 10% от популацията на страната.

Към сегашния миг в страната са направени към 2 милиона и 100 хиляди PCR проби при междинна цена към 100 лв. на един тест и са направени към 1 млн. антигенни теста при междинна цена сред 20 и 30 лв., уточни още Мангъров.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хората, които са се възстановили от COVID-19, развиват стаби...

Той дефинира като неетично и дискриминационно отменянето на маските за част от имунизираните. Според него носенето на маски е изцяло безсмислено. " Най-доброто, което може да се случи за маските е да няма маски, а който желае може да носи по една, по две…, само че да се постановат и на децата е погрешно ", счита имунологът. Той дефинира като медицински парадокс диференциацията на правоимащите да не носят маски, съгласно разпореждането на здравния министър. Това че маски могат да не носят хора, които са имунизирани с две дози, избрани дни след втората и такива, които са преболедували, само че за преболедували се смятат не тези, които имат антитела, а хората, които са имали в миналото PCR или антигенен тест и са били най-малко 2 седмици под карантина, посочи имунологът.

Той означи, че същата тази режисура е залегнала в условията за интернационалните документи, които Европейска комисия пробва да вкара и че там даже не се загатва и дума за хората, прекарали болестта безсимптомно, само че не са се изследвали с PCR. Според Мангъров, това е здравна нелепост и е извънредно дискриминационно.

" Виждам че служебното държавно управление продължава сляпо и прецизно да следва всичко това, което се прави на открито. Значителна част от хората не престават да не мислят и пипнешком по най-папагалски метод не престават да извършват нареждания, които получават извън ", разяснява той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Преболедувалите Covid-19 не могат да го заловен още веднъж, настояват група от южнокорейски учени, представени...

Запитан дали чака нова вълна на есен от индийския вид, Мангъров означи, че това зависи дали забележителна част от популацията има имунен отговор.

В момента се споделя, че имунизациите, които се употребяват, пазят от остарелия китайски и от всевъзможни нови разновидности, което значи, че хора, които са имунизирани или хора които са прекарали симптомно или безсимптомно Коронавирус няма да се разболеят от индийския вид, само че ние продължаваме да не желаеме да разберем каква част от популацията се е срещала с вируса, означи доцентът. " Ако човек един път се е срещал с него, той има антитела. Те са от Т-лимфоцити и с времето равнището им спада, само че дребна част от тези лимфоцити остават в костния мозък и лимфните възли и когато човек още веднъж се срещне с ковид, тези кафези на паметта стартират да се развъждат доста бързо и стартират да създават антитела, които не разрешават на индивида да се разболее още веднъж от вируса ", разясни той.

Мангъров оспори изказванията, че клетките на паметта, които остават били доста малко и незадоволително, с цел да се оправят с индийския вид: " Само че, отвърна той - това са клетките, които стартират да създават антитела и точно антителата не позволяват човек наново да се разболее от единия или другия, или който желаете вид ".

Мангъров е безапелационен: " Когато човек се срещне с вируса, неговата имунна система се сблъсква с вируса в неговото антигенно изцяло разнообразие, а когато се имунизира имунизацията провокира образуването на един или два вирусни антигена, които не са тъкмо като естествения вирус и единствено против тези един или два антигена се образуват антитела. Докато при естествената зараза антитела се образуват против всички антигени, които са във вируса. И едното може да ни пази, и другото, само че в случай че човек се е срещнал естествено с вируса, неговият имунен отговор ще е доста по-мощен в сравнение с изкуствения ".

Атанас Мангъров акцентира, че не е антиваксър и че може би е от хората, които са създали най-вече ваксини в страната и посочи, че има запаси към коронавирусните ваксини, както изясни - тъй като " не са направени по разпоредбите на изкуството ". Тези ваксини може да са положителни, само че не са изпитани по разпоредбите и никой не може да каже по какъв начин ще се развият нещата след година - две - три, добави той.

" Една от главните канони, върху които бяха основани имунизациите, е че в човешката клетка информацията върви единствено от ДНК към РНК и затова РНК имунизациите не можели да трансформират човешката ДНК. Все повече излизат известия, които са от дълго време, само че се неглижираха и приказват, че това не е тъкмо по този начин и че това би трябвало да се изпита, да се изследва “, уточни още имунологът.

Според него е безразсъдно и неетично тези ваксини да се вкарват за всеобща имунизация. " Който желае да се имунизира, който го боязън, който върви да спи под леглото, носи 2 – 3 маски - дано да се имунизира. Хубаво е, че има ваксини, хубаво е, че има хора, които желаят да се имунизират - дано го създадат, само че да се имунизират деца е закононарушение, тъй като не знаем какво може да се случи след време ", съобщи Мангъров. Колкото и да се напъваме, не сме в положение за тази една година и два - три месеца, откогато са основани имунизациите, да го разберем, акцентира той и повтори: " Който желае дано да имунизира детето си, само че аз не бих го направил и мисля, че това е неетично, аморално и фундаментално неправилно ".

Как доцент Мангъров разяснява лансираните от здравния министър промени - четете.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР