В последната версия на Firefox се появи поддръжка на WebAuthn.

...
В последната версия на Firefox се появи поддръжка на WebAuthn.
Коментари Харесай

Нов стандарт ще позволи използването на Face ID и Touch ID за влизане в уеб сайтовете

В последната версия на Firefox се появи поддръжка на WebAuthn. Този стандарт разрешава потреблението на скенерите за лица и пръсти, както и USB-ключовете за вход в уеб страниците, оповестява 9to5Mac.

Chrome и Edge ще прибавят поддръжка на WebAuthn в бъдещите си версии. Apple не оповестяват за проекти по отношение на въвеждането на WebAuthn, макар че тя е взела участие в неговото създаване. Останалите браузъри не могат да употребяват Touch ID и Face ID без утвърждението на Apple.

Макар, че потреблението на стандарта е рекомендация, само че внедряването му в най-популярните браузъри — това е значима стъпка за обезпечаване сигурността на потребителите в интернет.



WebAuthn може да се употребява като главен или спомагателен способ за засвидетелствуване. По-рано огромните компании трябваше независимо да основават и поддържат спомагателни способи за отбрана на сметките.

С WebAuthn можете да употребявате общодостъпни библиотеки, тъй като стандартът се популяризира гратис, а изходният му код е отворен за всички консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР