В последната седмица сме свидетели на пореден опит за затваряне

...
В последната седмица сме свидетели на пореден опит за затваряне
Коментари Харесай

Хитов ресторант съди „Национална спортна база“ за над 7 млн. лв. заради Руди Гела

В последната седмица сме очевидци на следващ опит за затваряне на ресторанта от някогашния министър на младежта и спорта, написа до „ 24 часа “ Мирела Якубовска, шеф на ресторант 101 Bar and Dinner в право на отговор във връзка публикацията „ В последните часове от ръководството си Радостин Василев затвори хитов ресторант “.

Наемателят на комплекса се явява най-големият вложител в НСБ („ Национална спортна база “) с вложена сума от 4, 141, 206.00 лв., като са осъществени освен ремонтни действия, а и построяването на постройката, в която се обитава ресторант 101 Bar and Dinner. Важно е да се означи, че след приключване на контракта инвестицията и новопостроената постройка на заведението по контракт остават в интерес на НСБ. Предвид положението на множеството парцели благосъстоятелност на НСБ опитите за преустановяване на контракт с наемател, който освен поддържа наетите обекти, само че и за своя сметка строи нови наподобява нецелесъобразно и предумишлено.

Бившия министър на спорта съобщи изрично в свое изявление, че ще приключи контракта на комплекса до момента в който заема поста. Изключително стеснителен е фактът, че изявленията предшестват резултатите от инспекциите.

Хронологията на събитията демонстрира, че репресивната акция следва подаването на сигнал в прокуратурата против някогашния министър на младежта и спорта. Именно след този сигнал стартира институционален напън с неспиращи инспекции от всякакво естество. Част от този напън бе и затварянето на ресторанта от приходната организация, което съдът дефинира като безпричинно и незаконосъобразно.

Нито една от множеството инспекции на всевъзможни институции не откри престъпления, осъществени от сдружението наемател.

Въпреки това сме подложени на невиждан напън и сложени в справедлива неспособност да развиваме свободно комерсиална активност и да изпълняваме бизнес програмата на сдружението.

Именно по тази причина на 08.08.2022, частен правосъден реализатор връчи на „ Национална спортна база “ ЕАД съобщение за завеждане на три правосъдни желае на обща стойност 7, 054, 806.00 лв..

„ Национална спортна база “ ЕАД бе известена също, че членовете на управителния и съвет са солидарно виновни за нанесени на сдружението вреди от техни дейности.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР