В поредния епизод от Секс в събота размишляваме върху това

...
В поредния епизод от Секс в събота размишляваме върху това
Коментари Харесай

Секс в събота: Ергенът е само тв шоу, нормите за красота се залагат другаде

В следващия епизод от " Секс в събота " размишляваме върху това вредят ли риалитита от вида на " Ергенът " на женската душeвност и визиите за хубост, женско държание и половост. И защото мненията са от едната прекаленост до другата, се обръщаме към специалиста сексолог и психотерапевт Гинка  Георгиева:

* * *

" Ергенът " постанова правила на хубост и ние може да се възмущаваме, само че методът, по който сме възпитавани ние - жените, от една страна въздейства на мъжете, а от друга - е тъкмо това, което риалити форматът ни предлага. Ако това предаване е в продължение на няколко месеца, то нашето образование, какви би трябвало да бъдем и по какъв начин да изглеждаме - продължава през целия ни живот от детството, пубертета и чак до зряла възраст. Вероятността да приемем видяното от екрана в ранна нежна възраст, когато оформяме идентичността си, е действителна. Но в действителност козовете към момента са у фамилията и родителите. 

В нашата просвета се постанова модел за хубост и това е нещо, в което сме възпитавани от край време: Стой изправена, бъди елегантна,  виж се по какъв начин вървиш. Защо е било всичко това? За да могат мъжете да ни харесат.

Ако не ни харесат, ще се влюбим, само че ще страдаме и няма да сме щастливи. Факт е, че по този метод ние - родителите хипнотизираме децата. А какво е значимо в действителност в нашия свят? Женственост и хубост или притегателна неустрашимост?    

Ние всички сме разнообразни, само че постоянно ще има хора, които ще кажат: " Добре де, не е ли най- огромното  щастие да се ожениш за обичан човек, да имаш положителни деца? Не е ли е най-важното да имаш семейство? "

Аз като фамилно насочен вид човек не съм срещу това, само че съм " за " човек да избира самичък това, което желае. И това благополучие може да бъде видяно и от различен ъгъл.

Първо: Съществува бракоразвод.

Второ: В нашата просвета съществува разбирането, че дамите се грижат главно за децата и след развода те доста по-често остават с тях.

Стой изправена, бъди красива, бъди скромна, бъди елегантна, отнасяй се по този начин, направи това, демонстрира по какъв начин нашите майки и баби са избирали мъжете.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР