В поредния доклад за ситуацията във войната на Русия срещу

...
В поредния доклад за ситуацията във войната на Русия срещу
Коментари Харесай

Лондон: Опасност от ескалация в Черно море

В следващия отчет за обстановката във войната на Русия против Украйна Министерството на защитата на Обединеното кралство показва, че съветският Черноморски флот е трансформирал местоположението си и се готви да стартира обсада на Украйна.

Това стана, откакто Русия се отдръпна от съглашението за експорт на украинско зърно по море и предложи да замести количествата с съветско зърно. Лондон отбелязва, че модерната корвета " Сергей Котов " се намира в южната част на Черно море, с цел да патрулира по морския път сред Босфора и Одеса.

Русия се готви да прехваща търговски кораби?

Търговски транспортен съд в Черно мореСнимка: Ali Atmaca/AA/picture alliance

" Съществува действителна опция тя да влезе в състава на оперативна група за прехващане на търговски кораби, за които Русия счита, че се насочват към Украйна ", съобщи английското военно разузнаване в изказване, оповестено в обществената мрежа X (бивш Туитър).

Там се показва и това, че самодейността " Черноморско зърно " (BSGI) е понижила заплахата от въвличането на района към Черно море във войната, само че че в този момент има капацитет за увеличение на насилието в района.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:

Морски мини заплашват риболовците в Черно море

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР