В поредица материали ще ви представим 50-те малко известни туристически

...
В поредица материали ще ви представим 50-те малко известни туристически
Коментари Харесай

Водопад Скока, Тетевен – красотата на водата, свежестта на гората

В поредност материали ще ви представим 50-те малко известни туристически обекта в България. Повече информация можете да откриете в портала #Мястото. Проектът е част от Комуникационната акция за поощряване на вътрешния туризъм у нас по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 година

Водопадът Скока е приказно място в Тетевенския Балкан, което е леснодостъпно през цялата година. Той има два ръкава – левият е висок към 30 м и от него непрекъснато тече вода, като количеството ѝ варира съгласно сезона; десният ръкав е доста по-висок – към 60 м, и в интервали на маловодие пресъхва. Слабият му дебит разрешава през зимата целият скален масив да се покрие с лед, което дава прелестна опция за упражняване на ледено катерене и го трансформира в привлекателно, въпреки и към момента немного известно място за феновете на адреналина.

Навигатор 

Началото на основаната в региона екопътека „ Под пръските на водопада “ , която стига до водопада, потегля от централната градска част на Тетевен. Оттам напредването може да стане пешком или с кола през един от кварталите на Тетевен – „ Козница “. За да се стигне до екопътеката, първо би трябвало да се премине по моста над реката, тъкмо против площада, а по-късно да се мине около градския пазар. Пътят към водопада продължава 2 км по асфалтов път и стига до изострен завой, от който стартира същинската и най-красива част от екопътеката. На този завой има необятно място, което може да се употребява за паркинг. Цялата дължина на маршрута е към 4 км, като 3,4 км от тях са асфалтов път, а останалите към 600 м – екопътека за пешеходна екскурзия.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР