В понеделник Великобритания наложи санкции срещу износа от Беларус на

...
В понеделник Великобритания наложи санкции срещу износа от Беларус на
Коментари Харесай

Великобритания наложи нови икономически санкции на Беларус



В понеделник Англия наложи наказания против износа от Беларус на калийни и петролни артикули, с цел да окаже напън върху президента на страната Александър Лукашенко, пробвайки се посредством сходни наказания да понижи държавните доходи и да сложи под прицел околните до него кръгове, оповестява Ройтерс. Санкциите са в следствие и на задържането на журналиста Роман Протасевич и неговата партньорка София Сапега от беларуските властимащи.

Британските наказания, които не разрешава и закупуването на прехвърляеми скъпи бумаги и принадлежности на паричния пазар, издадени от беларуската страна и нейните държавни банки, са последните, наложени от Запада поради репресиите на Лукашенко.

Пакетът включва и ограничения за попречване на прехвръкване или кацане в Обединеното кралство на белоруски самолетни компании, както и възбрана за даване на техническа помощ на първокласния аероплан на президент Лукашенко.

" Тези наказания демонстрират, че Англия няма да одобри дейностите на Лукашенко след извоюваните посредством машинация избори ", сподели английският външен министър Доминик Рааб. " Режимът на Лукашенко продължава да смазва демокрацията и да нарушава правата на индивида в Беларус ", акцентира той.

Досега западните наказания не направиха нищо, с цел да убедят Лукашенко, който е на власт в някогашна руска страна от 1994 година, да промени курса.

Англия означи, че се чака по-късно през днешния ден и Съединени американски щати да афишират нови наказателни ограничения - тъкмо година след оспорваните президентски избори в Беларус на 9 август.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР