В понеделник от запад на изток облачността ще започне бързо

...
В понеделник от запад на изток облачността ще започне бързо
Коментари Харесай

Какво ще е времето за Цветница и Великден

В понеделник от запад на изток облачността ще стартира бързо да се раздира. Валежите ще са по-активни в часовете до обяд, най-много в Централна и Източна България, в регионите към Стара планина и Родопите.

Сняг - над 800-900 метра надморска височина, под тази граница - дъжд. Дневните температури ще се движат сред 10 и 15 градуса, в планините – сред минус 1 и минус 7 градуса. Ще остане прохладно с изключително мощни студени пориви от северозапад в планините и в областите на изток.

От вторник до четвъртък времето ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се температури. Дневните стойности бързо ще се върнат към пролетните си равнища – към и над 20 градуса. Едва в последните дни на седмицата, директно към Цветница, чакаме нов априлски каприз с по-ниски температури, превалявания с гръмотевици и риск от дребна градушка . В планините захлаждането ще е причина за превалявания от сняг.

След Цветница за няколко дни времето ще остане по-хладно с пролетни валежи. В хода на Страстната седмица те ще понижават и ще стопират за сметка на по-щедро слънце и пролетни температури. Очертава се в дните преди Великден времето да се стабилизира и да посрещнем празника с доста слънце и пролетни температури към 20 градуса.
 10-е най-хубави великденски дестинации в Европа  10-е най-хубави великденски дестинации в Европа  10-е най-хубави великденски дестинации в Европа  10-е най-хубави великденски дестинации в Европа
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР