В понеделник ГЕРБ ще обсъди с коалиционните си партньори кандидатурите

...
В понеделник ГЕРБ ще обсъди с коалиционните си партньори кандидатурите
Коментари Харесай

ГЕРБ ще обсъди с партньорите си кандидатурите за нови министри в понеделник

В понеделник ГЕРБ ще разиска с съдружните си сътрудници кандидатурите за новите министри, заяви през днешния ден във Варна министър председателят Бойко Борисов, който беседва с участниците в 11-ия летен университет на младежката конструкция на партията.

Варна
 © Българска телеграфна агенция
Той уточни, че оставките на министрите са персонален акт. След като съм ги изискал, значи има направени пропуски и, за жалост, имаме 17 починали, сподели министър председателят. Борисов добави, че са изпратени пет писма до компанията да оправи пътя, само че когато е имало сигнали, че пътят е рисков, министърът е задължен в случай че би трябвало да стои на пътя и да го предотврати, съобщи той. Затова се носи политическа отговорност. Премиерът добави, че желае ГЕРБ да е европейска партия и по думите му " като сме сбъркали и има проблем, ще си понесем отговорността ".

За оставката на вътрешния министър Валентин Радев, Борисов сподели, че методът, по който е работила полицията на доста места, освен в Харманли, е тъкмо това, което не желае да вижда в полицията - почтеният да е отговорен с вмешателство на партийни водачи.

За кандидатурите за нови министри Борисов сподели, че има хрумвания и оферти, и те ще са от ГЕРБ, тъй като са от тяхната квота по съдружното съглашение. В отговор на въпрос ще има ли и други промени в кабинета министър председателят сподели, че има искания към още министри, само че ще приказва, когато се съберат с сътрудниците от обединението.
 Министрите Радев, Нанков и Московски с оставки поради злополуката край Своге Министрите Радев, Нанков и Московски с оставки поради злополуката край Своге
Трима министри подадоха оставки поради злополуката край Своге. Това са вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и министъръ...

Пред участниците във форума на МГЕРБ министър председателят регистрира направеното по границата за прекъсването на мигрантския поток. Той сподели, че в това отношение България може да е модел и единствено през днешния ден над 150 мигранти са арестувани по границата, без да влязат на територията на страната.

Борисов сподели още, че Европа може да се опълчи стопански на Съединени американски щати, Русия и Китай, единствено в случай че сме единни. Силата ни е в единството, пазарът ни е над 500 милиона души и можем да сме конкурентоспособни, съобщи министър председателят пред участниците във форума и посочи, че България ще работи в тази посока.

Борисов регистрира, че съгласно данните, които има, контрабандата на цигари в страната сега е спаднала на 5.1 % от 34 на 100. Премиерът разяснява и въпроса с коланите в рейсовете. По думите му браншът декларира, че част от рейсовете не могат да се приспособят. Може да останат 5000 рейса от 20 000, само че когато искаш да возиш хора, ще вложиш пари, безапелационен бе той. Борисов разяснява и подправените вести и съобщи, че те са заплаха за националната сигурност.
 Цветан Цветанов: ​Министрите, които подадоха оставка, не носят виновност Цветан Цветанов: ​Министрите, които подадоха оставка, не носят виновност
По принцип министрите, които подадоха оставките си, са от квотата на ГЕРБ и сами разбирате, че ние по никакъв метод не споделяме, че носят виновност. Това за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР