В полза на хората, алергични към полени, публикуваме прогноза на

...
В полза на хората, алергични към полени, публикуваме прогноза на
Коментари Харесай

Хората, алергични към полени трябва да се пазят от неокосени треви

В изгода на хората, алергични към полени, публикуваме прогноза на биолога Мариела Христова от Лаборатория " Алергия " към Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Цъфтеж на дъб

От дърветата ще подължават да цъфтят сем. Кипарисови, дъб и орех. Ще цъфти черницата, конският кестен и разнообразни типове от сем. Борови – черен и бял бор, смърч.

Най-ранните типове треви от сем. Житни започнаха да цъфтят и ще се включват от ден на ден и повече типове. Това е най-силният за България поленов алерген, тъй като прашецът им е с най-силни алергизиращи свойства.

сем. Житни

Семейство Житни се състои от стотици типове необятно публикувани в цялата страна от морското ниво до върха на планините. Различните типове цъфтят по друго време и се получава дълъг цъфтежен интервал – от края на април доникъде (в някои години до края) на септември.

сем. Житни

При значително типове има и второстепенен разцвет т.е. даден тип цъфти през май и след това през август или септември.

Високи и доста високи равнища на пъстър прашец във въздуха се чакат в края на тази и началото на идната седмица, по отношение на прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология за продължаващо няколко дни изсъхнало и топло време.

Съветът на Мариела Христова е хората с алергия да носят маска когато са навън и да лимитират престоя на открито. Когато излизат, да избират места, където тревите са окосени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР