В положителната проба на 15-годишната руска фигуристка Камила Валиева е

...
В положителната проба на 15-годишната руска фигуристка Камила Валиева е
Коментари Харесай

Валиева взела от лекарството на дядо си: МОК

В позитивната проба на 15-годишната съветска фигуристка Камила Валиева е открит неразрешения препарат "триметазидин ", защото по някакъв метод тя простъпка е взела от лекарството на дядо си.

Това показала през вчерашния ден отбраната на Валиева пред панел на Спортния трибунал (КАС), съобщи шефът на Дисциплинарната комисия на МОК Денис Освалд на конференция. Там било изтъкнато, че станало комплициране. Лекарството се употребява за сърдечни проблеми, така наречен гръдна жаба и т. н.

А втората "В " проба на Валиева, взета преди Олимпийските игри в Пекин, към момента не е оценена, заяви Освалд като представител на Международният олимпийски комитет (МОК).

Заради позитивен резултат за неразрешено лекарство за сърце се стигна до проблем във фигурното пързаляне. МОК отсрочи награждаването в отборнатта конкуренция, в която Руският олимпийски комитет завоюва златните медали. И дружно със Световната антидопингова организация (WADA) и Международния съюз по кънки пробваха да спрат правата на 15-годишната звезда, само че през вчерашния ден КАС не почете настояването им.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР