В пловдивски имунизационен център са засечени няколко случая на притежатели

...
В пловдивски имунизационен център са засечени няколко случая на притежатели
Коментари Харесай

Притежатели на фалшиви зелени сертификати в Пловдив искат реална ваксина

В пловдивски имунизационен център са засечени няколко случая на притежатели на подправени зелени документи, които са поискали да им бъде сложена действителна ваксина.

Прокуратурата разпореди инспекция, с цел да се откри по какъв начин са били издадени тези документи и дали е заплащано за тях.

Д-р Екатерина Павлова, шеф на ДКЦ " Пълмед ", където се намира един от най-натоварените в Пловдив имунизационни кабинети, заяви, че при тях към този момент са регистрирани 5 случая на искащи да бъдат имунизирани, които са признали, че към този момент разполагат със документ за имунизация против Covid-19.

" Идват и си споделят: " Имам сложена ваксина, която не е действителна, може ли да ме ваксинирате тук в действителност? "

Даже не стигаме до инспекция в системата, когато сме попадали в такава обстановка, акцентира доктор Павлова:

" Аз от вратата им споделям, отидете и си потърсете този, който ви е ваксинирал или отидете в РЗИ, тъй като аз няма по какъв начин да съм сигурна в това, което ми се споделя ".   

До всички, които са признали пред медиците, че имат имунизационни удостоверения, само че те не са същински, ще се опита да стигне прокуратурата.

В хода на инспекцията ще се откриват данни за вероятно осъществени документни закононарушения, както и за нарушаване на противоепидемичните ограничения, свързани с издаването и използването на документите за имунизация против Covid-19, оповестяват от Районната прокуратура.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР