В Пловдив продължава делото срещу Атанаска Георгиева, Вида Колева и

...
В Пловдив продължава делото срещу Атанаска Георгиева, Вида Колева и
Коментари Харесай

Майката на обвинена в голяма измама от Пловдив: Всичко е било доброволно

В Пловдив продължава делото против Атанаска Георгиева, Вида Колева и Стоян Петров.Срещу тях са повдигнати обвинявания, че посредством закани са предизвикали имотна щета на възрастни хора в размер над 130 000 лв..
Ето какво сподели пред камерата ни майката на Атанаска: „ Днес бяха разпитани много очевидци. Дъщеря ми споделя, че не е отговорна и че не е направила нищо неправилно. Да благодарим и на съда през днешния ден, има правдивост. Всичко е било непринудено и без насила “.
А майката на Вида добави: „ Дъщеря ми изгуби две деца от злополука, получи пари от застрахователите, тя имаше пари, не знам за какво стават такива неща в България. Потърпевшият е направил всичко непринудено “.
Обвиненията:
Срещу Атанаска Георгиева повдигнатите обвинявания са в това, че през интервала от декември 2021 година до 28.12.2021 година в гр. Пловдив и в с. Белозем, сама и след прелиминарен сговор със Стоян Петров и три лица с неустановена идентичност, за да набави за себе си и за съучастниците си имотна полза, е възбудила и поддържала подвеждане у Стоян Минчев, от с. Белозем с което му е предизвикала имотна щета в общ размер на 4000 лв..
Друго обвиняване е, че в интервала 29.12.2021 година – 23.05.2022 година в обитаеми места – с. Белозем, гр. Пловдив и гр. Асеновград със Стоян Петров и Вида Колева от гр. Сливен и лица с неустановена идентичност /последните – също като извършители/, за да набави за себе си и съучастниците си имотна полза, посредством потребление на заплашване е принудила другиго – Стоян Минчев от с. Белозем, да извърши нещо обратно на волята му, с което му е предизвикала имотна щета в общ размер на 125 499 лв..
Третото е, че през интервала 10.01.2023 година – 07.02.2023 година в гр. Пловдив, при продължавано закононарушение, след прелиминарен сговор с Вида Колева, от Сливен, за да набави за себе си и за Вида Колева имотна полза – в общ размер на 4355 лв., е възбудила и поддържала подвеждане у разнообразни лица, с което им е предизвикала имотна щета в общ размер на 4355 лв., като общата стойност на породената щета е в размер на 4355 лв. и измамата е осъществена от две лица – Атанаска Георгиева и Вида Колева, сговорили се авансово за нейното осъществяване.
Срещу подсъдимата Вида Колева са повдигнати обвинявания в това, че в интервала 04.04.2021 година – 23.05.2022 година в обитаеми места – с. Белозем и гр. Пловдив, при продължавано закононарушение, сама и в съучастничество като причинител за да набави за себе си и за съучастниците си имотна полза, посредством потребление на заплашване е принудила другиго – Стоян Минчев от с. Белозем, да извърши нещо срещу волята си, с което му е предизвикала имотна щета, с което му е предизвикала обилни имуществени вреди в общ размер на 115 664 лв..
През интервала 10.01.2023 година – 07.02.2023 година в гр. Пловдив, при продължавано закононарушение, след прелиминарен сговор с Атанаска Георгиева от гр. Пловдив, за да набави за себе си и за Атанаска Георгиева имотна полза – в общ размер на 4355 лв., е възбудила и поддържала подвеждане у разнообразни лица, с което им е предизвикала имотна щета в общ размер на 4355 лв. – като общата стойност на породената щета е в размер на 4355 лв. и измамата е осъществена от две лица – Атанаска Георгиева и Вида Колева, сговорили се авансово за нейното осъществяване закононарушение.
Срещу подсъдимия Стоян Петров са повдигнати обвинявания в това, че на 28.12.2021 година в гр. Пловдив и в с. Белозем, при продължавано закононарушение, след прелиминарен сговор с Атанаска Георгиева от гр. Пловдив и три лица с неустановена идентичност, за да набави за себе си и за съучастниците си имотна полза – в общ размер на 1800 лв., е възбудил и поддържал подвеждане у Стоян Минчев от с. Белозем, с което му е предизвикал имотна щета в размер на 1800 лв..
В интервала 29.12.2021 година – 28.03.2022 година в обитаеми места – с. Белозем, гр. Пловдив и гр. Асеновград, при продължавано закононарушение, самичък и в съучастничество като причинител, с Атанаска Георгиева от гр. Пловдив и три лица с неустановена идентичност /последните – също като извършители/, за да набави за себе си и за съучастниците си имотна полза, посредством потребление на заплашване е принудил другиго – Стоян Минчев, от с. Белозем, да извърши нещо срещу волята си, с което му е предизвикал имотна щета в общ размер на 7850 лв..
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР