В Плевенския съд днес започва делото за екстрадирането на 28-годишния

...
В Плевенския съд днес започва делото за екстрадирането на 28-годишния
Коментари Харесай

Съд решава екстрадирането на заподозрян британски терорист

В Плевенския съд през днешния ден стартира делото за изгонването на 28-годишния английски жител Дейвид Бодил, хванат в село Любеново. Той остана в ареста откакто окръжният съд наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража ”.

Британският жител има издадена заповед за арест от Англия, защото е упрекнат по Закона за взривните субстанции от 1883 година, за което в неговата татковина се планува пожизнен затвор. При вземането на мярката във вчерашния ден стана ясно, че той не владее български език и се употребява преводач в залата. 
-->
Окръжният съд в Плевен остави в ареста английския жител, живял в село Любеново. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред Апелативния съд във Велико Търново. В залата се посочи, че през септември м.г. при претършуване в дома му в Англия са открити субстанции, течност и прахуляк, написани на ръка предписания за взривни смеси.

Има данни за още 4 закононарушения на Дейвид Бодил в родината му, само че те не са част от тази заповед за арест.

Самият Бодил съобщи в правосъдната зала, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си. Той добави, че това, за което е търсен и арестуван, е " единствено занимание ".

" Никого не съм наранил и не съм имал желание да го върша ", сподели той и даде единодушие да бъде известено посолството и Обединеното кралство у нас. Делото за екстрадиция на английския жител стартира през днешния ден следобяд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР