В Плевен утре ще бъдат отбелязан празникът на Плевенския гарнизон

...
В Плевен утре ще бъдат отбелязан празникът на Плевенския гарнизон
Коментари Харесай

Тържествено ще бъде отбелязан празникът на Плевенския гарнизон

В Плевен на следващия ден ще бъдат маркиран празникът на Плевенския гарнизон с тържествени ритуали и концерт. Това заяви Багрян Спасов - представител на армейската част.

Празници на войскови елементи се празнуват на дати, свързани с борби за освобождението и независимостта на България, за отдаване респект на героите, посочи той. На 16 март 1913 година Четвърти пехотен плевенски полк е отбелязал славна победа в боевете при Акалан в Балканската война и по тази причина датата е определена за празник на Плевенския гарнизон, добави Спасов.

По мотив празника командването на Единния център за начална подготовка провежда тържествени ритуали на следващия ден - 15 март. В 11.00 ч. ще бъдат поднесени венци на паметната плоча на 9-та пехотна Плевенска дивизия в градската градина. След това ще бъде отслужен молебен за здравето и благополучието на българската армия и Плевенския гарнизон на пл. "Възраждане ". В тържествения строй ще бъдат почетни роти от военни формирования 22160, 38220 и 42800 от Плевен, ВВУБ "Георги Бенковски " - Долна Митрополия, факултет "Авиационен " при НВУ, сдружение "Традиция " и представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

Проявите ще завършат с 30-минутен концерт във Военния клуб на Представителния състав на Въоръжените сили.
За празничните събития са поканени министърът на обраната Красимир Каракачанов, представители на държавните и локални управляващи, институции и организации, командири на военни формирования, жителите, добави Багрян Спасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР