„В Плана за възстановяване и устойчивост сме заложили 100 млн.

...
„В Плана за възстановяване и устойчивост сме заложили 100 млн.
Коментари Харесай

Кацаров: Предвидили сме 100 млн. лв. за апаратура за детски отделения

„ В Плана за възобновяване и резистентност сме заложили 100 млн. лева за закупуване на инсталация и съоръжение на детските отделения в лечебните заведения в цялата страна. Категорично предпочитам да застана зад интереса на болните деца, които години наред се лекуват в неприятни условия. Възможността, която се открива в болница " Лозенец ", е най-хубавото, което можем да им дадем”. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров пред публицисти в Народното събрание, съобщи " Фокус ".

" Изграждането на болница не е задоволително изискване. Не всички деца ще могат да се лекуват в нея, даже откакто бъде приключен този план ", изясни здравният министър.

" Това, което сме приели, дава нови благоприятни условия, в това число за болница " Лозенец ". Не знам дали знаете, само че тя се намира в доста тежко финансово положение. Излизат ръководителите на болничното заведение и предявяват някакви искания. Първо - това не е тяхна болница, те са наемни служащи там. Второ - те са я управлявали по този начин, че съвсем са я докарали до банкрут. Болницата е приключила предходната година с 21 млн. лева задължения. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лева Към 30 септември финансовият резултат е минус 39 млн. лева ", съобщи Кацаров.

Той добави, че чака Българският лекарски съюз и НЗОК да покачат цените на медицинските услуги, свързани с лекуването на деца, както и интереса на лекарите да практикуват педиатрия.

Министърът разяснява и инспекцията на КПКОНПИ за тестванията за възпитаници. По думите му, откакто са сезирани, те са длъжни да извършат такава инспекция. " Аз нямам безусловно никакви терзания ", съобщи Кацаров и посочи, че всички документи, свързани с тези предложения, са оповестени на интернет страницата на Министерство на здравеопазването. " Щях ли да ги обявявам, в случай че имах някакви терзания? ", попита здравният министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР