В Плана за възстановяване и устойчивост е заровено цялото условие

...
В Плана за възстановяване и устойчивост е заровено цялото условие
Коментари Харесай

Георги Георгиев към „сглобката“: Колко НПО-та ще регистрирате, за да усвоите едни 80 милиона лева?!

„ В Плана за възобновяване и резистентност е заровено цялото изискване в този законопроект, където има едни 80 милиона лв.. Та тези 80 милиона, вместо в действителност да ги раздадат на нуждаещите се предприятия, всички знаете какво ще се случи с парите. Дали ще е през Неправителствени организации, което съществува или на следващия ден да регистрирате ново – с тези сдружения ще усвоите колкото милиони си решите. Защото с този закон всяко едно дружество може да бъде записано като обществено. “

Това разгласи националният представител от Политическа партия „ Възраждане “ Георги Георгиев по време на разглеждане в комисия на промените и допълненията на Закон за предприятията на обществената и солидарна стопанска система , препоръчани от ПП-ДБ. Според него тези 80 милиона лв., вместо да бъдат раздадени на 40 нуждаещи се обществени предприятия, ще потънат в доближени до „ сглобката “ НПО-та .

„ Едно дружество може да направи по този начин, че да си реинвестира облагата или да няма изобщо облага, и все пак да се употребява от привилегиите да е обществено дружество. И неслучайно всички представители на Министерство на труда и обществената политика си потеглиха, тъй като, в случай че този законопроект беше толкоз прекрасен и в интерес на хората, то би трябвало да го поддържат, само че те не са тук. Явно не им е комфортно да дават отговор на въпроси от сорта: Защо средствата няма да са в изгода в действителност на предприятия, занимаващи се със обществената активност? “ , добави Георги Георгиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР