В Петрич ще се изградят две инсталации за обработка на

...
В Петрич ще се изградят две инсталации за обработка на
Коментари Харесай

Петрич ще се сдобие с две инсталации за отпадъци за над 10 млн. лв.

В Петрич ще се изградят две съоръжения за обработка на боклуци. Едната ще е компостираща и с потенциал 4150 тона годишно. Другата пък ще е за авансово отнасяне на битови боклуци с потенциал 10 841 тона годишно. Съоръженията ще обслужват близо 50 хиляди поданици, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Инсталациите ще костват над 10.3 млн. лева Малко над 7.1 млн. лева идват по европейско финансиране. След подписването на контракт сред екоминистър Нено Димов и кмета на града Димитър Бръчков се разбра, че планът би трябвало да бъде осъществен за 24 месеца.

Ще бъде въведена система, която включва разделно събиране на култивиран боклуци от семействата в Петрич и селата Първомай, Марикостиново, Михнево и Кърналово. Системата обгръща публични паркове и градини във всички обитаеми места в общината.

По плана ще бъдат купени съдове за разделно събиране на зелените боклуци от семействата и два сметосъбиращи камиона за превозване на разделно събраните зелени боклуци до инсталацията за компостиране.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР