В петък японската автомобилна компания Нисан (Nissan Motor Co.) отвори

...
В петък японската автомобилна компания Нисан (Nissan Motor Co.) отвори
Коментари Харесай

"Нисан" възстановява производството си в провинция Хубей, Китай

В петък японската автомобилна компания " Нисан " (Nissan Motor Co.) отвори порти на фабриката си в китайската провинция Хубей, която беше епидемиологичното огнище, от което при започване на годината плъзна епидемията от ковид, трансформирала се в следствие в световна пандемия, заяви Kyodo News.

Компанията " Нисан " добави, че всички нейни фабрики в Китай към този момент са отворени.

По-рано японският авто производител съобщи, че ще възобнови работата си в китайските фабрики през актуалната седмица, откакто беше спряла изцяло производството заради ковид.

Междувременно китайският вицепремиер Син Гобин съобщи в петък, че скоростта на обновяване на работата отвън провинция Хубей, е към 60% за дребните и междинните компании и над 95% за по-големите компании.

Говорейки пред кореспонденти на брифинг на Държавния съвет, той уточни, че Китай ще се координира с другите страни за възобновяването на бизнеса, даже когато вирусната пандемия основава неустановеност по отношение на връщането му към естественото положение.

Страната се пробва да се върне на работа, откакто наложи драконовски ограничавания на превоза и придвижването на хората, с цел да забави разпространяването на вирусната болест.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР