В петък вечерта по държавната телевизия беше даден официален финал

...
В петък вечерта по държавната телевизия беше даден официален финал
Коментари Харесай

Мария Капон: Слави Трифонов изгори третия мандат

" В петък вечерта по държавната телевизия беше даден формален край за какъвто и да е вид за договаряния по третия мандат. Г-н Трифонов изгори този трети мандат. Ние не го назоваваме мандат на Българска социалистическа партия, а механически мандат. За нас той беше опцията вероятно да има ясни задания, по които за избран интервал едно техническо държавно управление да мине по тях. Какво се случва сега? В момента имаме преодоляване на митинга, освобождение на време за Бойко Борисов и предоставяне на още повече време за Гешев ". Това съобщи Мария Капон от " Изправи се БГ! Ние идваме " пред Нова телевизия във връзка изявлението на водача на " ИТН " Слави Трифонов пред водещия на " Панорама " Бойко Василев.

По думите на Капон, на днешната среща от 14 часа с Българска социалистическа партия от най-малката парламентарна група ще отиде ръководителят Мая Манолова и заместникът й Николай Хаджигенов. Двамата обаче няма да договарят за държавно управление, а ще беседват с левицата по общи визии за актуализацията на бюджета, повишението на пенсиите и премахването на профилираното правораздаване.

" Ние сме една дребна парламентарна група. Пример, че хора не се събират по обич, а с цел да свършим една работа и ние доста ясно до момента вървим по тези стъпки. Виждате диалозите по пенсиите, това, което сме приготвили за пенсиите в актуализацията. Може да видите обещанията на Хаджигенов и Бабикян, че ще стигнат до край с това, което се случи зад колоните и видеата бяха показани пред обществото ", сподели още депутатката от ИБГНИ.

Според нея отиваме към избори, само че това не пречи на Българска социалистическа партия да направи друга коалиция, която да назова кабинет.

" Суверенът беше на площада против диктатора. А в този момент новите игриви представители, които сме ние, не можем да създадем естествените консенсуси. Не мисля, че някой от нас би се смирил пред това да има диктат, какъвто и да е той и да се реализират резултатите, които желае. Понякога в бизнеса, когато управляваш самичък е по този начин, вземаш самичък решенията на пазара, само че в политиката би трябвало да знаеш кое е държавническото мислене и какво искаш да постигнеш ", добави Мария Капон.

Преговори ръководителите на парламентарни групи могат да вършат по 2 метода и верният е с обществени диалози, а другият метод са персонални срещи.

" Обсъждали сме в групата, че са имали телефонни диалози, само че като мандат от страна на групата и обществена среща не е имало. Повече детайлности би трябвало да ви каже госпожа Манолова ", разяснява Капон за думите на Слави Трифонов, че Христо Иванов и Манолова са били на персонални диалози в кабинета му.

" Видяхте по какъв начин беше изгорял първият мандат на Николай Василев. После нямаше диалог за нищо. Няма по какъв начин да няма разискване кои са хората, които могат да свършат дадена политика. Това е втората част на диалога и в международен мащаб по този начин се случват диалозите. Това не е обич, харесваш ме, обичаш ме и ме подкрепяш. Това е политика, в която би трябвало да свършим значимите задания на страната ", посочи Капон, като разяснява думите на Трифонов, че " политиката било като любовта ".

Според нея най-хубавият вид за състав на кабинет е служебният, който да стане и постоянен. Тя посочи и тезата си, че " някой искаше да овладее летните митинги. Някой искаше да даде пространство на Бойко Борисов. Някой искаше да даде време на Гешев ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР