В петък вечерта израелската армия обяви, че разширява разполагането на

...
В петък вечерта израелската армия обяви, че разширява разполагането на
Коментари Харесай

Израел разширява действията по суша. Започва ли офанзивата?

В петък вечерта израелската войска разгласи, че уголемява разполагането на сухопътни елементи в линията Газа. Армейски представител още веднъж прикани жителите на град Газа да се насочат на юг.

Ръководството на ислямистката организация Хамас в Газа съобщи, че Израел е прекъснал връзките и по-голямата част от интернет в цялата линия Газа. То удостовери също по този начин, че израелските офанзиви са най-тежките от началото на войната в Близкия Изток.

" Целенасочена офанзива "

Според военни източници израелските сухопътни сили са направили " целенасочена офанзива " в центъра на линията Газа още в петък вечерта. Тя е била подкрепена от изтребители и дронове. Целта на офанзивата са били обекти на Хамас. След това бойците са напуснали палестинската територия, жертви от тяхна страна няма.

Паралелно с разполагането на наземни елементи Израел продължава ракетния обстрел по цели на Хамас в ГазаСнимка: AFP

Успоредно с интервенцията по земя са били бомбардирани цели на Хамас в центъра, само че също по този начин и " в цялата линия Газа ", се споделя още в известието. Унищожени са площадки за изстрелване на ракети и командни центрове, има неназован брой убити членове на Хамас.

Преди три седмици стотици терористи на Хамас минаха през израелските гранични укрепления, убиваха бойци и беззащитни цивилни жители, ицзмъчваха жертвите си и взеха над двеста заложници, които отвлякоха в линията Газа. От началото на терористичните офанзиви Хамас е изстрелял хиляди ракети към Израел.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР