В петък сутринта температурите отново ще са ниски, до към

...
В петък сутринта температурите отново ще са ниски, до към
Коментари Харесай

Запъва ли се зимата? Прогнозата

В петък сутринта температурите още веднъж ще са ниски, до към минус 7 - минус 8 градуса. На места в Западна България ще има ниска облачност или мъгла, която ще се разсее до обяд.

След това денят ще е безоблачен с рехава облачност, а температурите ще тръгнат нагоре и ще са в интервала от 5 до 10 градуса. Ще се усили вятърът - поривите в Дунавската низина, а по-късно и в някои области на Южна България ще са до 60-70 километра в час.

В планините температурите едва ще се покачат, само че ще остане студено и прохладно. Особено мощен вятър се чака по Старопланинските скатове, а по-късно и в масивите на югозапад. Дневни температури ще са сред минус 1 градус по високото, до към 3-4 градуса в ниското.

В събота ще е прохладно, с повече облаци сутринта и по-малко следобяд. Слаб сняг е допустимо да превали в Стара планина. В неделя слънцето ще е по-щедро. И през двата почивни дни дневните температури ще се двоумят в интервала 5-10 градуса.

В първия ден на идната седмица ще се затопли още малко и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Още в понеделник следобяд и вечерта обаче, с прекосяване на леден атмосферен фронт вятърът ще се усили и ще стартира захлаждане. Валежи от сняг се чакат във вторник, когато и температурите ще се намалят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР