В петък след правителствената забвана за износ на горива цените

...
В петък след правителствената забвана за износ на горива цените
Коментари Харесай

Спад на борсата. Намалява ли цената на бензина в Русия

В петък след държавната забвана за експорт на горива цените на едро на съветския бензин тип Ai-92 спаднаха с 9,7% което е до 55 892 рубли (около 582 долара) за метричен звук.

Според борсови данни, цените на едро на съветския бензин вид Ai-92 спаднаха в петък след държавна възбрана за експорт на горива, оповестява Ройтерс.
-->
Цените на дизела пък се намалиха със 7,5% до 66 511 рубли за звук, сочат данните на Санкт Петербургската интернационална стокова борса (SPIMEX).

Цените на горивата на едро в Русия се покачваха устойчиво тази година на фона на дефицита на горива, достигайки най-високи стойности за всички времена, припомня организацията.

В отговор Русия в четвъртък краткотрайно забрани износа на бензин и дизел за всички страни като се изключи четири някогашни руски страни.

Русия е изнесла към 1 млн. барела дизел/газьол и 130 хиляди барела бензин дневно от началото на годината до момента, съгласно данни на JPMorgan.

Руската директна нефтена компания - " Транснефт " спря експортните доставки на дизелово гориво от пристанището на Балтийско море - Приморск и от Новоросийск на Черно море, заяви организация ТАСС, цитирайки компанията.

Междувременно представителят на Кремъл сподели пред кореспонденти, че възбраната за експорт ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да се подсигурява стабилността на пазара.

" Беше належащо да се контролира този пазар на фона на работата по прибиране на реколтата, селскостопанските процеси и поради елементарния консуматор, освен пазара на едро, само че и пазара на дребно ", сподели представителят Дмитрий Песков и добави:

" Колко време ще продължи тази възбрана? Колкото е належащо, с цел да се обезпечи непоклатимост на пазара ".

Първият заместник-министър на енергетиката Павел Сорокин съобщи през вчерашния ден, че възбраната е безсрочна и по-нататъшните дейности на държавното управление ще зависят от " насищането " на пазара с гориво.

Анализаторите обаче чакат въведените ограничавания да бъдат краткотрайни.

" Вярваме, че възбраната в действителност ще бъде краткотрайна и ще продължи единствено няколко седмици, до момента в който прибирането на реколтата завърши през октомври ", показаха анализатори на американската банка JPMorgan.

Анализаторите на друга водеща американска банка - Citi пък обявиха, че чакат съветската възбрана да продължи към шест седмици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР