В период на криза беше зарадван от новината, че Спортният

...
В период на криза беше зарадван от новината, че Спортният
Коментари Харесай

Провалил се в Интер може да е от двойна полза за Барселона

В интервал на рецесия беше весел от новината, че Спортният трибунал отсъди, че би трябвало да заплати на испанците отплата в размер на 2,9 млн. евро. Това е поради прехвърлянето на нападателя Габриел Барбоса-Габигол в през 2016 година Отделно в този момент има информации, че играчът може да укрепи отбора през януари.

Оказа се, че каталунците са имали съглашение с бразилския клуб, съгласно което испанците е трябвало да бъдат осведомени незабавно, в случай че Сантос одобри оферта за голаджията. Става дума за т.нар уговорка „ първи отвод “. Според нея от Барса са можели да разчитат на интервал от три дни, в който вероятно да излязат със същото финансово предложение за футболиста. Бразилците обаче не спазили ангажимента и чак на по-късен стадий признали за съглашение с Интер. По тази причина в този момент те би трябвало да компенсират „ лос кулес “ с тези 2,9 млн. евро.

Въпросната уговорка е била подписана още около прехвърлянето на от Сантос в Барса през 2013 година Още тогава клубът от Ла Лига видял капацитета на 17-годишния по това време Габигол. После в Интер той не съумя да направи нищо и беше избран за отчаяние.

Иначе сега Барбоса е част от, само че може да се озове на „ “ през зимния трансферен прозорец, съобщи TNT Sports. 24-годишният бразилец към този момент е решил, че ще напусне клуба и остава единствено да избере къде да продължи кариерата си. От Габигол се интересува и аржентинският гранд. През сегашния сезон на бразилската Серия А Барбоса е изиграл 11 мача и вкара 5 пъти.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР