В първия работен ден на тази година бяха възстановени 45

...
В първия работен ден на тази година бяха възстановени 45
Коментари Харесай

Министърът на икономиката разкри кое ще промени България изцяло

В първия работен ден на тази година бяха възобновени 45 милиона лв. от платените за по този начин или другояче нереализиралия се държавен комплекс. Заедно с тези 45 милиона лева в идващите две седмици ние ще погасим едно обвързване на ДКК - цялото обвързване близо 126 милиона лева, от които ние ще погасим 90 милиона. Това сподели в bTV министърът на стопанската система Богдан Богданов.

630 млн. лв. са изразходвани за ремонт на язовирите също без публични поръчки, добави служебният министър на стопанската система

Правителственият комплекс е трябвало да обитава в себе си огромна част от администрацията.

" В момента ни е нямаме никакво развиване от момента, в който са платени предплатено парите. Имаме един абстрактен план, който даже не е утвърден още от възложителя. Така че ние нямаме нужда от създаване на този държавен комплекс в този му формат, който е бил очакван. Цялата стойност е била близо 170 милиона лева Тогава доста бързо е взето решението и освен за този план от държавната администрация “, сподели още той.

" С погасяването на тези 90 милиона лева предприятията, които са в патримониума на ДКК, като " Ел би булгарикум “, " Кинтелс “ и " Нити “, които са заложени като поръчителство за този заем, те ще бъдат освободени. Така ще подсигуряваме бъдещото развиване на сдруженията, както и работните места на заетите в тях 5500 души “, съобщи още Богданов.

Той съобщи, че договорът за плана за неосъществения държавен комплекс е бил подписан без социална поръчка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР