В първите дни от новата седмица минималните температури ще останат

...
В първите дни от новата седмица минималните температури ще останат
Коментари Харесай

Нови аномалии с времето! Кога идва затоплянето

В първите дни от новата седмица минималните температури ще останат относително ниски за това време от годината, само че след това се чака стопляне.

Максималните стойности потеглят нагоре. Нови превалявания от дъжд са вероятни в понеделник, четвъртък и към края на седмицата. Времето като цяло ще се стабилизира и чакаме повече слънчеви часове, пишат от Meteo Balkans в седмичната си прогноза, откакто през днешния ден разгласиха фотоси от доста региони на България, в които валя сняг.

Времето в понеделник

В нощта против понеделник минималните температури ще се намалят и ще са сред минус 1°С до 5°С, като обичайно по-ниски ще се задържат в планинските региони и котловините от Западна и Северозападна България – до минус 2°С. Най-високи чакаме да са минималните стойности в региона на Сандански и по Черноморието – до 4-5°С.

Първият ден от новата седмица в по-голямата част от страната ще стартира със слънчево време. След обяд облачността от югозапад още веднъж ще се усили, само че превалявания не се чакат. Вятърът денем ще отслабне, а в Дунавската низина преди обяд към момента ще е сдържан. 

Максималните температури ще се намалят и ще са сред 10° и 15°С. Най-високи ще са те в Югозападна България – до 15°С, а най-ниски ще се задържат по Черноморието – до 10-11°С. 

Стабилизиране към вторник-сряда

През нощта против вторник от югозапад ще стартира нарастване на облачността и на обособени места в Южна България ще превали слаб дъжд, а над останалата част от страната ще доминира променлива облачност.

След обяд преваляванията на всички места ще спрат, а облачността ще се раздра и до вечерта ще намалее. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Минималните температури в страната ще са сред 1° и 8°, а оптималните - сред 14° и 18°.

До вечерта и през нощта против сряда облачността в страната ще се раздира и ще понижава. Времето ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. Дневните температури ще се покачат и ще са сред - 16° и 22°.

Ново повреждане на времето в четвъртък

Причината за неприятното време и новите превалявания е идващ от югозапад средиземноморски циклон. Денят ще стартира с бързо нарастване на облачността и от запад на изток ще стартират превалявания от дъжд. По-значителни ще са те в Западна и Централна България, а до края на деня - и над Югоизточна България. Валежите ще са съпроводени и от шкалови феномени и гръмотевици. Висока е вероятността и от междинна по мярка градушка. Вятърът ще е от югозапад, слаб до сдържан, по здрач ще се ориентира от запад.

Времето в петък и през уикенда

През нощта против петък над по-голямата част от страната облачността ще се раздира до ясно време. В петък ще е най-вече слънчево и относително топло за сезона. Очакваните оптимални температури в по-голямата част от страната над 22-26°С.

В събота ще бъде слънчево и още по-топло с оптимални температури в по-голямата част от страната над 24-26°С. 

Влошаване на времето се чака в неделя. Причината за това е преминаващ леден атмосферен фронт. От запад на изток облачността ще се усили, тук-там ще превали и прегърми. По-значителни превалявания чакаме в Югоизточна България. Температурите за малко ще се намалят

Април се характеризира с чести промени на времето, които са свързани с това, че месецът е временен и по-близък до зимата. Той е  характерен с огромни аномалии и с внезапни промени на времето. Увеличението на продължителността на деня и слънчевото греене водят до сензитивно покачване на температурите, прецизират от Meteo Balkans.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР