В първи мач за календарната 2020 година футболния тим на

...
В първи мач за календарната 2020 година футболния тим на
Коментари Харесай

Голове и обрати: Топчо блести за финансисти срещу историци

В първи мач за календарната 2020 година футболния отбор на Министерството на финансите (МФ) победи доста мъчно тима на Националния исторически музей (НИМ) с 4:3. Звезден посетител за финансистите беше легендата на Левски Елин Топузаков, който понастоящем е асистент треньор в националния отбор. След плеядата футболни звезди, които играят за финансистите в избрани мачове, пристигна още веднъж ред и на Топчо да покаже безспорната си футболна класа.

В редица футболни дуели за отбора на МФ са играли митове като Пламен Николов - Пинко, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Владимир Манчев, Александър Тунчев, Георги Иванов – Гонзо и други През миналата година постоянен техен футболен посетител пък беше Благой Георгиев.

Мачът започва с вихрено движение и не след дълго Кирил Евтимов се разписа за 1:0 след пас на сътрудника си Пеев. Но тъкмо в този дуел играчите на НИМ имаха желание да покажат футболни достолепия и да показват уменията си на зеления терен. Те на два пъти повеждаха в резултата за 2:1 и 3:2, като в много моменти поставяха в патова обстановка финансистите.

С наближаването на края на срещатата историците предвкусваха сладка победа преди тима на МФ да събере последни сили за заключителен взлом. Първо Топузаков с акуратен пас откри Пеев, който осъществя за 3:3, преди Мартин Свиленов с фалцов удар да изненада вратаря и капитан на НИМ Петър Стефанов донасяйки успеха. В последната секунда на дуела историците пропуснаха неповторима опция, само че точно в този миг стража на МФ Цоло Марински подсказа, че най-хубавите му дни занапред предстоят.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР