В парламента се състоя среща на ГЕРБ-СДС с Има такъв

...
В парламента се състоя среща на ГЕРБ-СДС с Има такъв
Коментари Харесай

Тошко Йорданов каза ще подкрепят ли ИТН кабинет на ГЕРБ

В Народното събрание се състоя среща на ГЕРБ-СДС с " ИТН " (ИТН).

" Тази среща не беше за поддръжка за мандат на ГЕРБ, тази среща беше диалог на специалисти по секторни политики. Бих споделил, че във връзка с бюджета имаме сходни десни политически разбирания. Имаме разминавания по някои места - правосъдната промяна и заложените от Кирил и Асен промени в Плана за възобновяване и резистентност ", сподели след срещата ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
-->
Има Такъв Народ биха подкрепили това, което считат за вярно, съобщи той.

" За държавно управление не е говорено, да ви напомня, че ние свалихме тази партия от власт и поддръжка няма да даваме за кабинет на ГЕРБ. Ще гласуваме за всичко потребно ", безапелационен бе Йорданов.

Разговор за първия мандат не е воден, той занапред следва, в случай че от ГЕРБ изискат това, разяснява още той.

" Имаме разлики в някои неща по правосъдната промяна, за надзор на основния прокурор - не. Този механизъм е вкаран и ще бъде изработен, различен е въпросът дали няма да падне след това в Конституционния съд, което няма да зависи от нас, тъй като евентуално самият механизъм не е добре фиктивен по принцип. Но ние ще подкрепим подобен план ", уточни индивидът на Слави Трифонов.

Има Такъв Народ имат терзания и във връзка с закона за КПКОНПИ, както и в Закона за домашното принуждение.

От ГЕРБ също дадоха изказване измежду срещата и потвърдиха, че са обсъждани бюджетът, Шенген, еврозоната и секторни политики.

" Със сценаристи не сме говорили за сюжети - за държавно управление, структура, поддръжка и така нататък Убедихме се, е първо е по-важно да реализираме някакво единодушие по цели и по-късно в случай че виждаме, че се върви в посока на това да събираме поддръжка, да водим лидерски диалози по другите тематики ", разяснява ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР