В Парламента депутатите ще гласуват създаването на временна комисия, която

...
В Парламента депутатите ще гласуват създаването на временна комисия, която
Коментари Харесай

Депутатите гласуват създаването на временна комисия за казуса с Nexo

В Парламента депутатите ще гласоподават основаването на краткотрайна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на активността на Nexo и обвързваните с нея компании.

Комисията би трябвало да ревизира осъществявана ли е противозаконна активност, има ли връзки с финансиране на терористични структури и финансирани ли са политически партии в страната. Предложението е на ГЕРБ. От " Демократична България " обявиха, че ще поддържат основаването на такава комисия.

По мотив информацията за чиновници на Nexo, които са донори на " Да, България " - от групировката оповестиха, че 15 от донорите на " Да, България " са чиновници на разследваната компания и информацията за това е обществена.

От партията изясняват още, че част от донорите са членове, учредители и деятели на партията. Дарените суми от тези лица са близо 400 000 лв. за 2021 и 2022 година. Общо за двете години въпросните дарения съставляват 10,52% от всички привлечени средства за акциите, твърдят от " Да, България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР