В пандемията много българи отложиха най-важната си цел - да

...
В пандемията много българи отложиха най-важната си цел - да
Коментари Харесай

Фондация ГРИЖА с кампания: Безплатно ин витро за 4 двойки

В пандемията доста българи отложиха най-важната си цел - да имат рожба, по тази причина им оказваме помощ, споделя Анюта Асенова, ръководител на УС на фондация „ ГРИЖА “
Във времена, наситени със здравни, обществени, стопански и даже идейни и културни рецесии, историята, а и съвремието ни потвърждават за следващ път, че човешкият дух е податлив да се активизира от провокациите и да предприеме начинания в интерес на другите. Плодове, които да подсилят волята, вярата и вярата на хората за един по-добър живот. Филантропията, носеща смисъла на обич към индивида, към човечеството е един тип еманация на тази духовна реакция. Природното злополучие като вихър или земетресение биха родили единодушие и взаимопомощ. Здравните рецесии биха довели до откриването на различни способи на лекуване.



Изпитанията сплотяват хората към истини и добродетели и способстват за облекчение на обезсърчаващите условия. Тежките рецесии на съвремието ни демонстрират недвусмислено, че филантропските институции и фондации за разпределяне на безплатни средства намират своето непроменяемо място в публичния живот и добруването на актуалния човек. Тази философия изповядва госпожа Анюта Асенова, ръководител на управителния съвет на фондация „ ГРИЖА “. Неправителствената организация стартира нова акция в помощ на ограниченията за справяне с най-тежката рецесия в България демографската.

Кампанията "С грижа за българското семейство " е в поддръжка на двойки с репродуктивни проблеми. Напълно гратис 4 двойки ще имат опцията да получат ин витро процедура от 4 клиники в България, които поддържат идеята на фондация "ГРИЖА ".

"Стандарт " потърси Анюта Асенова, с цел да организира с нея диалог за благотворителността, отговорността и подпомагането на хората с репродуктивни проблеми.

Фондация "ГРИЖА " е благотворителна организация с нестопанска цел, учредена от група обществено ангажирани дами с одобрен имидж. Мисията им е ориентирана към по-здраво население, подкрепено от висококачествени и новаторски здравни грижи и обезпечаване на опцията за пълноправен и обективен достъп до тях. Фондацията е фокусирала вниманието си към обезпечаването на по-сигурно и по-спокойно бъдеще за фамилиите в България.

- Г-жо Асенова, разкажете ни освен това за фондацията, която представлявате?

- Фондация „ ГРИЖА “ е благотворителна организация с нестопанска цел. Задачите, които си слагаме са по-здраво население, подкрепено от висококачествени и новаторски здравни грижи и обезпечаване на опцията за пълноправен и обективен достъп до тях. Вярваме че нашата активност ще докара до възстановяване на здравната система и обезпечаване на повече резистентност в опазването на здравето.

- Към кои групи от хора ще бъде ориентирано Вашето внимание?

- Благотворителната активност на фондация „ ГРИЖА “ ще обгръща набор, включващ -хора, работещи на първа линия, български фамилии, нуждаещите се от репродуктивна асистенция, както и тежко заболели, които нямат финансовата опция да преодолеят здравословния си проблем.

- Защо решихте да се занимавате с благотворителна активност? Какво е да съчетаете кариера и щедрост, да се научите да набирате средства за тези, които ги нямат, а имат не по-малко потребности и грижи от тези, които ги имат?

- Под кариерата нормално се подразбира упоритост, струпване, устременост към личните потребности, а благотворителността, в противен случай е отдаване, емпатия, устременост към другостта поради самата нея, това е разширение на сферата на обич. Две сфери, които са взаимосвързани и неразделни. Показателен е образецът с живота на световноизвестния публицист граф Лев Николаевич Толстой. Успехите и материалното в света не са зло сами по себе си – зависи хората, които ги имат, защо ще ги употребяват.

Според мен, словосъчетанието „ събиране на пари “ не е уместно, значимо е да се отвори сърцето на индивида и след което той самичък да реши по какъв начин и по какъв метод да помогне. Убедена съм, че всеки от нас носи духовни блага и полезности в себе си, само че следва да се пробудят. Веднъж пробудени, човек самичък ще осъзнае естествеността на възприятието на общественост. Ще осъзнае, че добруването на едного, зависи от добруването на всички.

- Какво е първото нещо, с което ще започнете като активност?

- Пандемията от ковид засегна проектите на стотици български фамилии свързани с лекуването на инфертилитет и асистираната репродукция. Много двойки през последната година трябваше да отсрочат един от най-важните си планове, а точно оправянето с репродуктивната си обстановка и основаването на нов живот. И всеки един мъж и жена, които са в тази обстановка познават доста добре психическите, прочувствени, финансови и други аспекти по пътя към сбъдването на тази фантазия.

И тук незабавно поражда въпроса: Ще се оправят ли прочувствено и финансово една част от фамилиите с репродуктивни проблеми да извървят пътя за реализиране на тяхната фантазия?

Именно следвайки своята убеденост в положителното взехме решение да се обърнем към огромните инвитро клиники в България с апел да се включат в самодейността на нашата фондация като дарят по една безвъзмездна инвитро процедура на двойка с репродуктивни проблеми.

Защото считаме, че няма дребни дарения. Малкото за един може да се окаже всичко за различен.

- Къде да могат хората, за които е предопределена Вашата акция, да намерят повече информация?

- Повече информация за акцията на фондация „ ГРИЖА " ще намерите на формален уеб уебсайт – www.griza.bg – както и на формалната Facebook страница.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР