В открито писмо до парламента и правителството от Българската асоциация

...
В открито писмо до парламента и правителството от Българската асоциация
Коментари Харесай

Биофермери: Не взимайте последната риза от гърба на земеделеца!

В намерено писмо до Народното събрание и държавното управление от Българската асоциация „ Биопродукти “ показват остро неодобрение от следващото предложение за фрапантно нарастване на основата, върху която ще се пресмятат осигуровките на земеделските производители, което е заложено в проектобюджета за 2020 година

Предвиденото нарастване на минималния застрахователен приход за аграрни стопани и тютюнопроизводители е от 400 лева на 610 лева

От сектора напомнят, че преди две години още веднъж са протестирали против повдигането на тази база, защото тя е непостижима за заплащане от дребните фермери. „ Дами и господа, не взимайте последната риза от гърба на земеделеца, който ви храни “, се споделя в отвореното писмо на биофермерите.

Милен Стоянов, който е ръководител на Българската асоциация Биопродукти, съобщи пред БНР: „ Малките аграрни производители са доста ощетени от това. Те и сега доста мъчно заплащат осигуровките си. Ако прагът се качи и за тях, напълно мъчно ще им стане и е евентуално доста от тях да отпаднат и вместо да се усилят осигуровките, които влизат в бюджета, те да намалеят. Ние това предвиждаме, че ще се случи “.

"210 лева са прекомерно огромен скок ", счита Светла Василева от Федерацията на самостоятелните синдикати в земеделието към КНСБ. Тя обаче напомня на фермерите, че ниски осигуровки наложително ги обричат на ниски пенсии: „ Те се обезпечават на минимума, само че той не може да покрие минималната пенсия, която те ще получат “. „ За мен постоянно е добре да има диференциран метод при всяко систематизиране на средства “, сподели още Василева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР