В отговор на потенциалната опасност, през следващите дни Община Бургас

...
В отговор на потенциалната опасност, през следващите дни Община Бургас
Коментари Харесай

Внимание: Община Бургас Предупреди От Зловеща Болест! Пазете Се От Комари!

В отговор на евентуалната заплаха, през идващите дни Община Бургас ще организира засилени дезинфекционни мероприятия на местата, където се събират доста хора, и в биотопите, където се развъждат комари. Именно комарът е преносител на този вирус, който разболява най-вече животни и най-много птици, само че е рисков и за хората.

Общината също по този начин предизвести всички лечебни заведения на своя територия да наблюдават деликатно за възможни случаи на западнонилска тресчица, тъй като тя се диагностицира мъчно. 80% от инфектираните не демонстрират никакви признаци. При останалите 20% признаците на заболяването са доста сходни на грип - температура, болки в тялото, изнемощялост, отичане на лимфните възли. При 1% от заболелите изходът е летален и провокиран от след това развъртян енцефалит или менингит. Това са главно възрастни и хора с отслабена имунна система, напълно дребни деца, акцентират от общината в своето изказване.

Това лято смъртни случаи от западнонилска тресчица има в Сърбия, Гърция, Румъния, Косово, Италия, припомнят оттова.

Когато излизате измежду природата, целесъобразно е да си носите и употребявате репелент. При най-малки подозрения отидете при персоналния си доктор и му ги съобщете. Мерките за недопускане на комари вкъщи са разнородни - мрежи на прозорците, инсектицидни лампи, спрейове, електрически устройства... Използвайте ги!, моли Община Бургас.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР