В основата на вкусните пържени кюфтенца стоят няколко важни правила.

...
В основата на вкусните пържени кюфтенца стоят няколко важни правила.
Коментари Харесай

За да изпържиш кюфтетата има тънкости, които всеки трябва да знае

В основата на вкусните пържени кюфтенца стоят няколко значими правила. Не е задоволително да си купиш подготвена кайма от магазините, да сложиш малко олио в тигана и да ги направиш супер вкусни. Има си тънкости в приготвянето им, които е добре да спазваш.
Да стартираме с каймата. За да изпържите в действителност сочни и вкусни кюфтенца, ви предлагаме да не купувате подготвена кайма. Най-добре отидете в месарница, купете парче месо и помолете да ви го смелят, а може и да си го смелите сами у дома, стига да разполагате с месомелачка.

Перфектната кайма за кюфтета е примес от свинско и телешко (50:50), като гледайте в свинското месо да има и сланинка – точно тя ще придаде сочност на кюфтенцата. Подправките, които се поставят за кюфтенца, са сол, черен пипер, кимион, лук и чубрица, несъмнено, вие може да добавите каквито подправки обичате. Месенето е третата значима стъпка за вкусните пържени кюфтенца. След като сте прибавили всички артикули, ви чака дълго месене. Много хора мислят, че е задоволително да помесят малко каймата едвам се разнесат продуктите. Това обаче е доста груба неточност. Трябва да продължите с месенето, до момента в който получите сочна и мека кайма, която не е кашава.

Омесената кайма би трябвало да престои в ледник най-малко 3-4 часа, с цел да поеме подправките. Но ние ви предлагаме, в случай че имате опция, да оставите каймата да престои 1 ден с подправките, с цел да може изцяло да се овкуси.При пърженето на кюфтета не използвайте доста олио, защото самите кюфтенца отделят лой. Изчакайте мазнината да е добре загряла преди да сложите кюфтенцата. В противоположен случай ще поемат от усета й.
По време на пърженето на кюфтенцата използвайте щипка или лопатка и никога вилица, защото, в случай че прободете кюфтетата с вилица, ще изтекат соковете им и ще се изсушат. Поднесете ги, до момента в който са топли и изненадайте хората с непоправимия им усет, който имат. Да ви е сладко на вас, на гоктите и на цялото семейство!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР