В основата на външната ни политика трябва да бъде националният

...
В основата на външната ни политика трябва да бъде националният
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Истанбулската конвенция няма да срещне нашата подкрепа под никаква форма- нито директна, нито завоалирана- в резолюция срещу корупцията

В основата на външната ни политика би трябвало да бъде националният интерес. България има интерес да се пребори с корупцията, да бъде страна, в която съществува независимост на словото, господство на закона и разделяне на управляващите. В този смисъл - резолюцията за България, която ще гласоподава Екологичен потенциал на следващия ден заслужава възторженостти и поддръжка. Тя е вярна оценка за корумпираното ръководство на Борисов.
Но в тази резолюция има смущаващи текстове, съдържащи укор за партии и политици в Народното събрание, които не поддържат Истанбулската спогодба и рекомендации България да откри метод да я ратифицира. Българска социалистическа партия не поддържа конвенцията и има сериозен принос тя да не бъде гласувана в българският парламент. Лично съм понесла доста удари за тази позиция.

Чула съм доста упреци, че отхвърляйки я трансформирам характера на партията от лява в консервативна. Уважавам особеното мнение, както и нашите сътрудници в ПЕС.

Парламентарната ни група внесе редица закони против насилието над дами, против езика на омразата към малцинствата. Но Истанбулска спогодба няма да срещне нашата поддръжка под никаква форма- нито директна, нито завоалирана- в резолюция против корупцията.

Ще предложа на нашите евродепутати, без значение че резолюцията е инициирана от Елена Йончева, да поддържат текстовете, касаещи господство на закона, битка с корупцията и независимост, само че до не поддържат текстове за Истанбулската спогодба, като се съобразят с Конституцията на Република България и националния интерес на страната ни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР