Някои популисти искат Германия да напусне ЕС, други - да

...
Някои популисти искат Германия да напусне ЕС, други - да
Коментари Харесай

Шолц разкритикува призивите за отслабване на Европейския съюз кат...

Някои популисти желаят Германия да напусне Европейски Съюз, други - да го отслабят, а трети виждат в Русия и Китай модел за подражателство, означи Шолц във видеообръщение по случай Деня на Европа. " Какво саморазрушително безумство! ", възкликна той в своето обръщение месец преди идните избори за Европейски парламент.

 

Изследванията на публичното мнение регистрират рекордно високи резултати за националистическите и евроскептичните партии. Очаква се гласоподавателите да санкционират обичайните партии за това, че не съумяха да обуздаят високата инфлация, да лимитират имиграцията и да обезпечат налични жилища и опазване на здравето, показва Ройтерс.

По-рано тази година съпредседателката на немската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " Алис Вайдел настоя в страната да бъде създаден референдум за участието в Европейски Съюз и за ограничение пълномощията на Европейската комисия.

 

Днес федералният канцлер бе безапелационен, че европейското единение е от първостепенно значение на фона на войната на Русия против Украйна и на несигурността преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември. " Колко безотговорни би трябвало да сте, с цел да поставяте нашата обединена Европа под въпрос в такива времена? ", запита немският водач.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР