Сред тях са - изграждане на електронна система за насочване

...
Сред тях са - изграждане на електронна система за насочване
Коментари Харесай

Даная за живот внесе 12 хиляди подписа с искане за реформи в де...

Сред тях са - създаване на електронна система за ориентиране на родители към подобаващи за децата им лечебни заведения и лекари, наложително продължаващо образование за всички медицински специалности, съобщи БНР.

 

" Огромните неналичия в опазването на здравето убиват. Тази гражданска самодейност може да постави началото на една същинска промяна и смяна, с цел да може тези спасяеми животи да бъдат спасявани…

 

Неслучайно ще внесем подписката и в Министерския съвет, и в Министерството на здравеопазването, и в Народното събрание.

Част от точките касаят дейности, свързани с изпълнителната власт. Част от точките касаят законодателни промени и мощно се надяваме, имаме вяра и няма да се откажем, до момента в който не забележим резултат всяка една от тях ", споделиха Ани Стоянова и Кремена Кунева от гражданската самодейност " Даная за живот " при внасянето на подписка в поддръжка на претенции за незабавни промени в детското опазване на здравето. 

 

15-годишната Даная, която страдаше от хематологично заболяване, изпадна в мозъчна гибел напролет на 2023 година По думите на майката на детето - Ани Стоянова, Даная е оставена без профилирано наблюдаване и не ѝ е била предписана съответна терапия.

 

След гибелта на Даная, Ани Стоянова сътвори Фондация Даная, която се бори за.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР