В операционната система Windows 10 е интегриран фирменият уеб-браузър Microsoft

...
В операционната система Windows 10 е интегриран фирменият уеб-браузър Microsoft
Коментари Харесай

Ще има версия на уеб-браузъра Microsoft Edge за iPhone и Android смартфони

В операционната система Windows 10 е интегриран фирменият уеб-браузър Microsoft Edge, считан за пълновръстен съперник на Гугъл Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox и други браузъри.
Работата на този браузър очевидно не е толкоз неприятна, тъй като огромен брой консуматори го употребяват всекидневно. Днес за тези хора се появи радостна вест – напълно скоро Microsoft Edge ще стане наличен за iPhone и Android смарт телефони .



Уеб-порталът FrAndroid заяви, че софтуерният колос интензивно работи върху версия на своя фирмен уеб-браузър за платформите iOS и Android, на които принадлежи на процедура целият мобилен пазар. Излизането на този браузър във всички смарт телефони по целия свят, безспорно ще усили неговото наличие на пазара и като разследване от това, ще увеличи неговата известност.

Засега Microsoft Edge е наличен единствено за някои платформи на корпорацията и това значително забавя неговото развиване. Притежателите на компютри с Windows 10 с iOS и Android смарт телефони могат да употребяват единствено Chrome, Opera или Firefox, а данните сред тези браузъри се постанова да се синхронизират.



Microsoft Edge се базира на фирмения енджин EdgeHTML и това може да сътвори значително проблеми с неговото портване на iOS. От друга страна, по-голямата част на този енджин е написана на JavaScript, браузърът може да се смята за кросплатформен и портването може да не се окаже толкоз мъчно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР