В окупирания Крим беше проведена успешна операция. Врагът крие размера

...
В окупирания Крим беше проведена успешна операция. Врагът крие размера
Коментари Харесай

Киев приветства успешната си операция в Крим, след което опроверга съобщението

" В окупирания Крим беше извършена сполучлива интервенция. Врагът крие размера на вредите и броя на жертвите ", написа началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов в " Tелеграм ".

Според канали в Телеграм, свързани с съветските служби за сигурност и съгласно украински медии, в базата гори склад с муниции след среднощна украинска офанзива.

Последва реакция на Главното разследващо ръководство на Министерство на защитата на Украйна, което отхвърли " изказването на Буданов " за " сполучливата интервенция " в Крим.

" Ръководителят на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов не направи изказване по отношение на хипотетичното присъединяване на украинските специфични служби в днешния пожар на полигона, който се намира в Кировски регион на краткотрайно окупирания Крим от Русия ", оповестиха от Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна пред УНИАН.

" Такова изказване не е имало ", сподели Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

Друг представител на Главното разследващо ръководство Андрий Черняк в коментар за УНИАН акцентира, че достоверна информация за работата на разузнаването и неговия началник " може да бъде получена от публични канали, чиито адреси са оповестени на формалния уебсайт на Главното разузнаване Дирекция на Министерството на защитата на Украйна ". Той акцентира, че на тези публични запаси няма сходни изказвания на Буданов.

По-рано ръководителят на Крим Сергей Аксьонов заяви, че автомагистрала Таврида е блокирана заради пожар на полигон в Кировски регион, само че няма потърпевши вследствие на случая. Транспортът се пренасочва през районната мрежа през селищата Стари Крым и Первомайское. Ръководителят на кримското министерство на превоза Николай Лукашенко заяви, че фериботният пункт и железопътният превоз работят обикновено.

Жителите на четири села ще бъдат евакуирани поради пожар на полигон в Крим за към ден, заяви в канала си в Telegram Олег Крючков, консултант на ръководителя на Крим.

" Четири села се заселват. Приблизително за ден ", написа той.

Междувременно на днешно съвещание съветският Съвет на федерацията (горната камара на Федералното заседание - Народното събрание на Русия), единомислещо одобри апел, в който приканва международните парламенти и междупарламентарните организации да осъдят решението на Съединени американски щати да доставят касетъчни муниции на Украйна , защото това е следващата стъпка на рискова ескалация и ще докара до съществени филантропични последствия, съобщи ТАСС.

" Съветът на федерацията се обръща към парламентите на непознатите страни и интернационалните парламентарни организации да осъдят решението на Съединени американски щати да доставят на Украйна касетъчни муниции, което е следващата стъпка на рискова ескалация на спора и ще докара до съществени филантропични последствия ", се споделя в апела.

Руските сенатори показват изключителна угриженост и осъждат " грубото и провокативно решение на президентската администрация на Съединени американски щати ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР