В ожесточен спор влязоха американският президент Доналд Тръмп и журналист

...
В ожесточен спор влязоха американският президент Доналд Тръмп и журналист
Коментари Харесай

Скандал в Белия дом: Репортер на СNN се опита да засече Тръмп и посегна на млада служителка, но после жестоко съжали

В яростен спор влязоха американският президент Доналд Тръмп и публицист от Си Ен Ен по време на конференция в Белия дом. Повод за това стана въпрос, обвързван с кервана от мигранти, движещ се към Съединени американски щати през Мексико, оповестява Блиц.

 
Джим Акоста, който е упълномощен кореспондент на Си Ен Ен за Белия дом, не беше задоволен от отговора на президента и продължи разногласието си с него. Държавният глава помоли представителя на медиите да си седне на мястото и водещата на конференцията се опита да вземе микрофона, само че репортерът отхвърли и продължи да задава въпроси за хипотетичната съветска интервенция в изборите през 2016 година.„ Наистина мисля, че би трябвало да ме оставите да ръководя страната, а вие - да управлявате Си Ен Ен. Си Ен Ен би трябвало да се срамят, че работите за тях “, съобщи Тръмп. Той направи и забележка на репотера за метода, по който се държи със служителката на Белия дом, която се опита да му вземе микрофона, само че той го издърпа назад.

" Белият дом лиши пропуща на кореспондент, зает с отразяване на изборите до второ разпореждане “, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс часове по-късно, като притегли вниманието към Джим Акоста. Той употребява обществената мрежа Туитър, с цел да изясни, че му е отхвърлен достъп до Белия дом.

" Президентът Тръмп има вяра в свободния щемпел и чака и приветства остри въпроси, които да се задават и на него, и на неговата администрация “, е оповестила Сандърс в изказването си. " Никога обаче няма да толерираме един кореспондент да поставя ръцете си върху млада жена, която се пробва единствено да си прави работата като чиновник по реда в Белия дом. Това държание е безусловно недопустимо “, разгласи говорителката на Доналд Тръмп. Акоста незабавно внезапно е отвърнал на обвиняването в неточно държание, като е написал в Туитър „ това е неистина “, а неговата медия и публицисти от Вашингтон, които са участвали на конференцията са се оповестили в негова поддръжка. 
 
Държавният глава сподели на различен кореспондент, че " не му е почитател " и подреди на няколко да седнат на местата си. Акоста продължи да упорства с въпроса си и даже прекъсна своя сътрудник, което разгневи Тръмп. „ Просто си седнете, апелирам. Когато съобщавате подправени вести, което Си Ен Ен прави доста, вие сте зложелател на народа “, прекъсна го той и даде думата на неговия сътрудник.
 
Президентът на Съединени американски щати добави, че би предпочел да употребява по-мек звук, само че би трябвало да се бори с отрицателното и неточно отразяване в медиите. " Бих се радвал да употребявам сдържан, отегчителен звук ", акцентира той пред публицистите в Белия дом, само че добави, че би трябвало да се пази.
 
Президентът на Съединени американски щати съобщи, че Майк Пенс ще бъде паралелно с него като претендент за вицепрезидент на изборите през 2020 година, на които Тръмп се надява да завоюва втори мандат. Той попита присъстващия в залата вицепрезидент дали ще се кандидатира дружно с него и Пенс даде единодушието си.
 
По-късно Си Ен Ен съобщия, че Белия дом е лишил каредитацията на Акоста за неустановен период. Самият Акоста се оплака в Туитър, че Сикрет Сървис са му лишили пропуща.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР