Политологът Стойчо Стойчев смята, че партиите са в постоянна предизборна

...
Политологът Стойчо Стойчев смята, че партиите са в постоянна предизборна
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Трудно е да говориш аргументирано и научно, а много по-лесно е да плюеш и да обиждаш

Политологът Стойчо Стойчев счита, че партиите са в непрекъсната предизборна акция, а идният един месец е единствено официално и и нормативно избран за това.

" Политическите партии непрекъснато вършат акция през медиите, всичко е адресирано към гласоподавателите. Това се дефинира освен от това, че сме в подобен цикъл на избори едни след други, само че и от желанието на самите хора, които отиват да гласоподават.

И тук не съм склонен с президента, че хората чакат диспути. Защото хората, които чакат да чуят диспути, не вървят да гласоподават. Те не вървят да гласоподават, тъй като политиците не им оферират такива диспути. А те не им оферират такива диспути, тъй като тези, които вървят да гласоподават, желаят да гледат скандал. Политиците са като компаниите - те работят с консуматори. Потребителите, които вървят да гласоподават, нормално са агитки, извънредно радикализирани, които поддържат своята партия и ненавиждат другата, без значение какво им се приказва и какво те вършат. Можем да създадем една прилика с футбола - там отиват на стадиона не с цел да гледат футбол, тъй като той по този начин или другояче не става, а с цел да се сбият и да хвърлят пиратки. Това вършат българските гласоподаватели, които вървят да гласоподават. Тези, които са умерени и мислят рационално за това кой да поддържат, не вървят да гласоподават. И това е заради простата причина, че каквито и рационални причини да им изложат политиците, по-късно те няма да бъдат предпазени. ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Каквито и стратегии да напишат партиите, те по-късно не ги извършват. Затова и към този момент не вършат старания да пишат стратегии. Повечето партии нямат даже и точки, което е внезапен контрастност с 90-те години. Тогава имаше диспути, стратегии, носеха се едни папки, вадеха се тактики, разбори. Това като тактика е губещо. Но се оказа, че благосклонностите стартират да се печелят от политици, които приказват популистки и се наскърбяват. Това е елементарно. Много е мъчно да приказваш аргументирано и научно, а доста по-лесно е да плюеш другия и да го обиждаш ", съобщи още Стойчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР