Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова сподели какво вижда в

...
Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова сподели какво вижда в
Коментари Харесай

Фандъкова: Сглобката беше неуспешен експеримент и не трябва да се повтаря

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова показа какво вижда в столицата откогато не е градоначалник.

" Аз обичам София, хубав град е. Разбира се, навиците остават. София е моя грижа и по този начин ще бъде допускам. Това е градът, в който пребивавам, в който съм родила децата си. По отношение на развиването - хората, които работят, си правят работата. Въпросът и моето терзание е от обстоятелството, че към този момент повече от половин година в действителност не виждам нещо ново. Винаги съм виждала всичко - и положителното, и не положителното. София е голям град. Всеки огромен град има доста провокации. Но най-важното е, че градът има потребност от непрекъсната грижа и поредна работа. Това е работа, която не всеки път се вижда, само че от която зависи развиването на града. В интерес на истината през всичките тези години дружно променяхме София. Заедно с жителите, с бизнеса, с всички институции, и за София стартира да се приказва като за от една страна София, и от друга - всички останали райони, във връзка с икономическо развиване, във връзка с приходи, във връзка с качествено обучение, работна среда. На мен ми се желае това да се случва и в останалите райони ", сподели тя в предаването " Лице  влице " по БТВ

" Колкото до новата власт, хората ще правят оценка. Това, което ме тормози, е, че строителният сезон стартира, а няма нито един нов огромен обект. В момента се довършват обектите, които оставихме, и това са големи планове. Вчера минах по новия бул. " Филип Кутев " - това в действителност е бул., който трансформира придвижването в южната част на града. Това е нещо, с което в действителност се гордея. Продължава бул. " Рожен ", не престават " Народно хоро " и " Народен воин " в " Овча купел ", и не видях някакъв нов инфраструктурен обект. А когато се движиш по инерция, инерцията стартира да се забавя и в един миг стопира ", уточни Фандъкова.

Тя попадна в листата на ГЕРБ-СДС за идните парламентарни избори. " Постигнахме доста съществени резултати в София и ми се ще да продължим да работим за страната. През последните три години на безвремие аз бях кмет 2,5 от тях, и зная по какъв начин работих освен аз като кмет, а всички кметове - в една обстановка, в която липсваше страна. Така се пропущат доста благоприятни условия. Безвремието, хаосът и неналичието на непоклатимост в страната се отразяват непосредствено върху живота на хората.

Така че моята мотивация е с опита и знанията, които имам, е да способствам дружно с моите сътрудници. Листата ни в София включва доста млади и доста опитни хора. Надявам се да се случи същински разговор в новия парламент, да се постави завършек на популизма, да влязат прагматизма и работата. Това е значимо за хората. Разправиите и свадите отвращават хората. Надявам се хората да излязат да гласоподават ", безапелационна е Фандъкова.

Запитана дали чака да се повтори сглобката, тя отговори: " Сглобката като един опит явно е несполучлив и той не би трябвало да се повтаря. Друг е въпросът, че в политиката и демокрацията има формули за съдружно ръководство, формули за съдружна просвета. Нужна е културата на разговор. Но когато водиш разговор не го водиш от позицията на силата, изключително като си втори. Това е един непрекъснат развой на разговор, в който ти се съобразяваш с колегата, уважаваш го, само че без да прекрачваш границите на правилата на всеки от сътрудниците. И това на мен ми липсваше в тази близо година, в която в действителност чувах единствено битката за власт и постове от страна на Политическа партия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР