В очакване на победителите на наградите БАФТАЧерната историческа комедия "Фаворитката",

...
В очакване на победителите на наградите БАФТАЧерната историческа комедия "Фаворитката",
Коментари Харесай

В очакване на победителите на наградите БАФТА

В очакване на спечелилите на премиите БАФТА
Черната историческа комедия "Фаворитката", в която актрисата Оливия Колман играе ролята на кралица Анна, е най-вероятният любимец на английските награди БАФТА в Лондон.

В разгара на сезона на премиите, връчвани преди Оскарите, подложената на критика за костюмите комедия за свадливата кралица и нейния задкулисен двор, ще се състезава за 12 награди. Колман е номинирана в категорията за основна женска роля за нейното живо, комично пресъздаване на облика на забравената значително кралица в шлагера за 18 век на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос.

45-годишната Колман се изправя против Глен Клоуз ("Съпругата") и Лейди Гага ("Роди се звезда") – против същото мощно дуо, тя ще се изправи и по време на Оскарите на 24 февруари.

Във "Фаворитката" също играят Рейчъл Уайс и Ема Стоун, и двете са номинирани за най-хубава поддържаща актриса, а Лантимос ще се изправи против Алфонсо Куарон („ Рома “ ) в категорията за най-хубав режисьор.

Уайс и Стоун също са в конкуренцията за Оскарите в тази по този начин горда година за английската кино промишленост.

В категорията за най-хубав филм ще се състезават "Зелена книга" на режисьора Питър Фарели и римейка на Брадли Купър на класиката от 1937 година "Роди се звезда".

Британските букмейкъри считат, че „ Черен в клана" на Спайк Лий има най-малки шансове за мечтаната златна маска.

По време на миналогодишната гала в „ Роял Албърт Хол “ холивудските звезди излязоха на аления килим, облечени в черно, в символ на взаимност с придвижването #MeToo.

Изданието за 2019 година също е белязано от скандал.

БАФТА анулира номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" Брайън Сингър "в светлината на скорошните доста съществени обвинения". Това се отнася до публикация в американското списание "Атлантик “, с обвинявания в полови похищения към малолетни. Сингър отхвърля това. Изпълнението на Рами Малек като починалия фронтмен на „ Куин “ Фреди Меркюри - жертва на епидемията от СПИН в дните, когато хомосексуалността е табу в рокендрола - го трансформира във любимец за премията за най-хубав артист.

„ Това е голяма отговорност “, сподели Малек, въплатил се в облика на музикалната икона. „ Не искаш да имитираш Фреди, искаш да си кадърен да схванеш за какво е направил това, което е направил “.

Превъплъщението на Крисчън Бейл в облика на ограничения от възприятие за комизъм, само че всесилен някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати Дик Чейни във "Вице" също му донесе номинация за водещ артист.

Марешал Али ("Зелена книга") и Ричард Е. Грант ("Можете ли да ми простите?") са основните кандидати в категорията за най-хубав поддържащ артист.

За най-хубав документален филм е номиниран "Те няма да остареят" на режисьора на "Властелинът на пръстените" Питър Джаксън. В него безмълвните черно-бели фрагменти от Първата международна война са превърнати в 3D пъстър филм със тон. / Агенция Франс Прес

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР