В общо 46 области в Турция различни партии оспорват частично

...
В общо 46 области в Турция различни партии оспорват частично
Коментари Харесай

В 46 области в Турция има обжалвания на местните избори

В общо 46 области в Турция разнообразни партии оспорват отчасти или напълно резултатите от локалните избори в страната. В 18 общини на Истанбул продължава повторното преброяване на бюлетините. По-рано ръководителят на висшия изборен съвет Сади Гювен съобщи, че ще бъдат оповестени спечелилите в градовете, където няма тъжби, само че не уточни по кое време, съобщи БНР.
В Анкара отначало се броят гласовете в 11 общини. В столицата претендентът на опозицията Мансур Яваш води с 4%.
В 15 общини в Истанбул се организира преброяване единствено на невалидните бюлетини, в 3 общини – Чаталджа, Силиври и 1 регион – Картал – още веднъж се регистрират всички гласове.
Заместник-председателят на Партията на справедливостта и развиването Махир Юнал попита в Туитър претендента на опозицията в мегаполиса Екрем Имамоглу за какво е обезпокоен от правния развой на наново преброяване. Той го упрекна в пренебрежение към волята на народа и правовата страна.
Народният представител от Народнорепубликанската партия Юксел Йозкан разяснява за БНР изявленията на представители на Партията на справедливостта и развиването:
" Защо да се опасяваме! Резултатите са ясни и няма да се трансформират доста. Управляващите не чаках резултати. Които гласоподават за тази партия би трябвало да кажат за какво се случи такова нещо и търсят опрощение ".
Депутати от групировката дежурят при повторното броене и край местата, където се съхраняват чувалите с бюлетини във всички 39 общини на Истанбул. Юксел Йозкан добави, че в регион Бакъркьой, в който се намира, при повторното преброяване на невалидните бюлетини са били регистрирани гласове и за двамата претенденти, само че общият резултат на Екрем Имамоглу освен не е намалял, а даже е повишен с 259 гласа.
По рано през днешния ден претендентът на Партията на справедливостта и развиването Бинали Йълдъръм осъди дейностите на противника си Екрем Имамоглу, който при посещаване в Анкара се е подписал като " кмет на Истанбулската огромна община ". Йълдъръм подсети, че текат инспекции на резултата, а Имамоглу не е бил публично разгласен за победител. На журналистически въпрос за какво в града се окачват плакати, в които той благодари на жителите за успеха, някогашният министър председател отговори, че Партията на справедливостта и развиването е спечелила 181 места в общински препоръки, а Народнорепубликанската партия - 130. Той добави, че партията му дружно с Партията на националистическото деяние печели 25 общини в града, а опозицията - 14.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР