В общо 25 населени места в Пловдивска, Смолянска и Пазарджишка

...
В общо 25 населени места в Пловдивска, Смолянска и Пазарджишка
Коментари Харесай

Бум на заявленията за гласуване по настоящ адрес в Пловдивско

В общо 25 обитаеми места в Пловдивска, Смолянска и Пазарджишка области има извънредно огромен брой регистрации и претенции за гласоподаване по сегашен адрес за изборите за общински съветници и кметове, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 129
Министър е сезирал премиера за сходна интензивност в общо 343 дребни обитаеми места в страната.

Регионалният министър е декларирал, че пълномощия по Закона за гражданската регистрация да извършат инспекция по събитията могат да предизвикват единствено регионалните шефове по подаден сигнал.

От министерството допълват, че този висок % на регистрациите и заявките за гласоподаване по сегашен адрес може да промени съществено изборните резултати за кметове и общински съветници в тези села и при положение, че регистрациите са незаконосъобразни, би било мотив за обжалване на вота там.

За община Пловдив рисковите обитаеми места са 13. Сред тях са първомайското село Драгойново, където при 431 гласоподаватели, новорегистрираните по сегашен адрес са 124, а настояванията за гласоподаване по сегашен адрес – 217. В село Любен при 280 гласоподаватели новите регистрирани са 57, а мераклиите да гласоподават на вота на 29 октомври - 88.

Подобна е картината в асеновградските села Долнослав, Конуш, Новаково, Избеглии и Патриарх Евтимово, в първомайското Брягово, хисарското Мало Крушево, Трилистник и други В Пазарджишко огромен брой новорегистрирани има в 6 села – 3 в община Лесичово, а също в Свобода, Црънча и Сестримо. За област Смолян повишен брой заявки за гласоподаване по сегашен адрес има също в 6 села – 3 в община Неделино, две в община Чепеларе и в смолянското село Сивино.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР