В община Стражица е обявено бедствено положение след като два

...
В община Стражица е обявено бедствено положение след като два
Коментари Харесай

Бедствено положение в Стражица след два прелели язовира

В община Стражица е оповестено бедствено състояние откакто два язовира в региона преляха. Става въпрос за този край село Нова Върбовка и язовир " Чешме дере " до село Камен. Няма заплаха за хората в региона, наводнени са обаче замеделски земи и публични здания, заяви пред БНР ръководителят на Общинския съвет в Стражица Илиян Маринов.
В селата Камен и Нова Върбовка има огромни вреди, в Камен е затворено учебното заведение, където е наводнен приземният етаж. Има влезнала вода и в кметството и в детската градина, само че за популацията няма заплаха, посочи Маринов. Що се отнася до язовира " Зеленчуков дол " в село Нова Върбовка, там стената е прекратена, компрометирана, и всичко се е изляло в дерето и в нивите. Там също няма заплаха за популацията.
Причина за обстановката са изобилните превалявания от последните дни. Аварийни екипи работят по възобновяване на вредите.
Много тежка конюнктура за доста малко време. Така характеризира ситуацията ген. Кирил Войнов, зам.-председател на Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Той не се съгласи с оценките, че нещо с язовирите не е добре.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР