В общ интерес е да има правителство и ще имаме

...
В общ интерес е да има правителство и ще имаме
Коментари Харесай

Социолог отгатна кои партии ще застанат зад новия кабинет

В общ интерес е да има държавно управление и ще имаме такова с небосвод най-малко до изборите за Европейски парламент следващата година, счита Добромир Живков, шеф на социологическата организация " Маркет линкс ".

" Движение за права и свободи са въодушевени в сегашната обстановка. Българска социалистическа партия наподобяват уклончиви, само че също ми се коства, че с наслада биха приели покана да вземат участие в този кабинет. Същото важи и за Има Такъв Народ. По скоро вървим към проект Б, в който ще има кабинет от 4 партии - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ ", изясни Живков в изявление за БНР.
-->
" Кандидатурата на Мария Габриел е подобаваща от позиция на това, че ясно акцентира европейския път на България. Тя може да бъде лице на подобен кабинет. От друга страна не би трябвало да забравяме, че ГЕРБ се води еднолично от Бойко Борисов и би трябвало да се замислим дали кандидатурата не е единствено заслон. ГЕРБ понастоящем демонстрира сериозен ангажимент с промените, най-малко на думи. Дяволът е в детайлите ", разяснява социологът.

Според него от тактическа позиция това е сполучлив ход. Трудно се дава отговор на подобен вид кандидатура с " не ", като имаме поради кариерата и качествата на Габриел, означи Живков. По думите му обаче казусът на ГЕРБ не е на личностите. Партията натрупа задоволително доста негативи и подозрения дали ръководи съгласно разпоредбите, напомни социологът и сподели: " Това не може да бъде политическата индулгенция в ГЕРБ. Партията има тежко завещание, което с една добра кандидатура не може да бъде изчистено ".

Според него главната цел на Борисов не е толкоз надцакване с " Продължаваме промяната-Демократична България ". За ГЕРБ и Борисов е доста по-важно да покажат подготвеност за взимане на значими решения и промени, изрече мнението си Добромир Живков. По думите му на втори проект стои политическото опълчване.

Ако се стигне до втори мандат, формулата би трябвало да бъде кабинет без партийна декорация, с чисто експертен профил на всички министри, счита още социологът. Според него обаче това е доста малко евентуален вид.

Вече има отмалялост освен от изборите, а от политиката, сподели той. Според него огромна част от гласуващите започнаха да одобряват тази роля и съществена гражданска отговорност посредством присъединяване в избори. Той регистрира, че на последните избори не видяхме фрапантен спад на изборната интензивност. Избори през лятото обаче не са целесъобразни - тогава бихме получили по-ниска изборна интензивност, предизвести Добромир Живков. По думите му би трябвало да се търси път към постоянно ръководство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР